Wikipedia/ ETH-Archiv

Izbori na Kosovu tek što su zavšeni, ali se nadam da će se razgovori ubrzo nastaviti kako bi bili postignuti pozitivni rezultati, poručila je britanska ambasadorka u Srbiji Šan Meklaud u intervjuu Danasu.

Upitana da li je Velika Britanija bila spremna da prihvati eventualni dogovor Beograda i Prištine o “korekciji granica”, ambasadorka je podsetila da njena država nije deo ovog dijaloga, koji se vodi uz posredovanje EU, ali je istakla da su rezerve Velilke Britanije prema “prekrajanju granica” dobro poznate.

– Ipak treba da sacekamo i vidimo šta je konkretno na stolu – poručila je Meklaud.

Ambasadorka je ukazala da Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo već imaju dobru saradnju u pojedinim oblastima, ali je ocenila da postoje segmenti u kojima može da se uradi mnogo više.

– Želimo bolje da razumemo Srbiju i da Srbija bolje razume nas. Naše zemlje su u prošlosti veoma blisko sarađivale, i to treba da se nastavi u budućnosti – poručila je ona.

– Tamo gde imamo različite stavove, želim da razgovaramo ”kao stari, iskreni prijatelji”, rekla je Meklaud dodajući da će nastojati da tehnička podrška koju London pruža Srbiji dovede do pozitivnih promena, naročito u životima običnih građana, kao što je inicijativa e-uprava.

Ambasadorka nije želelada komentariše dijalog vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova uz posredovanje EP, ali je rekla da joj je drago što Vlada Srbije razgovara sa ODIHR-om o unapređenju izbornih uslova.

Međutim, kako je navela, uzima veoma ozbiljno u obzir zabrinutosti koje su izrazile opozicione stranke.

– Važno je reći da su slobodni, nezavisni mediji jedan od najvažnijih ”stubova” slobodne, ”zdrave” demokratije – rekla je ambasadorka i podsetila da se Vlada Srbije obavezala da će poštovati slobodu medija na konferenciji u Londonu.

6 COMMENTS

  1. Konkretn na stoli ce da bude Pekmes od Sljiva sto je moja baba Milunka u 93 godini napravila.
    A sipci ako na vreme sa Amerima ne napuste Kosovo bice jos vise Pekmesa.

  2. Lisu licemeri krivi što su licemeri, nego glupani koji im veruju. I mi njima da kažemo da nam je drago što nas podržavaju, da su nam vekovni prijatelji i da izrazimo veliko žaljenje što smo im proterali par diplomata zbog nedoličnog ponašanja (u kafani).

  3. Da vidimo sta je na stolu? Pa ko si ti da se mesas i ti da delis tude? Idi ti prvo resi probleme koje imate sa irskom. Seti se akrepu Bloody sunday sta ste tada radili jadnom narodu irske. A ove izdajice od politicara koji vas mami da se mesate treba proterati iz Srbije zauvek. Neka idu kod vas. Nakacili su se da resavaju probleme sa ubicama, kriminalcima, narkodilerima , ratnim zlocincima i lopovima. Inate se i nece da vrate slucaj u Un. Otvaraju granice kao Tito neka sa makedoncima i albancima. Zasto su makedonci zasluzili da se setaju kroz Srbiju? Priznali su Kosovo,sad lepo kad je tako put za Evropu vam jw okolo. Lepo idite preko Bugarske, oni su vam bratski narod i vole vas ubi Boze. Svakog srpskog politicara koji zagovara ovakvu politiku treba procesuirati i osuditi. Doveli su do stanja da se Srbija ponasa ko mali pas. Sad nam svi komanduju i prete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here