Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je večeras u Banjaluci da, bez obzira na to sa kakvim se izazovima suočavamo, važno je da se Srbija i Republika Srpska drže zajedno, a da će oni koji su danas na vlasti u Srbiji, za razliku od nekih prethodnih, uvek biti uz Republiku Srpsku i srpski narod.

– Bez obzira na sve izazove i na sve nedaće sa kojima se zajedno suočavamo. I koliko god vremena bila teška, izazovi kompleksni, važno je da se držimo zajedno, važno je da se okupljamo, pomažemo i da smo uvek u našem nacionalnom biću jedno – rekla je Brnabić tokom svog govora na velikom mitingu “Srpska te zove”, koji je organizovan kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

Brnabić je naglasila da sa večerašnjeg skupa želi da pošalje tri poruke.

– Moja prva poruka je da je Srbija uvek bila i biće za poštovanje Dejtonskog sporazuma. Nažalost, deluje da smo jedini koji su tu poziciju uvek u potpunosti dosledno držali i nismo je nikada menjali. Istovremeno, uvek smo bili meta najprljavijih napada, besomučnih laži, samo zato što nekome ne odgovara Srbija koja je ekonomski sve snažnija, u svakom pogledu sve uspešnija i koja brine o svom narodu – rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla, obrazlažući drugu poruku, da su se vremena promenila i da su nekada vlast u Srbiji činili oni koji su uvodili sankcije Republici Srpskoj, da su nakon njih došli oni koji su, kako je rekla, radili onako kako im se iz inostranstva naredi.

– Danas su u Srbiji na vlasti ljudi koji će uvek biti uz Srpsku i uz srpski narod. Svakako ne moramo uvek da mislimo isto, mogu mišljenja da nam budu različita, možemo nekada i da se ne složimo oko nekih stvari, ali ćemo uvek biti zajedno. I što bude teže, to ćemo mi biti bliži – poručila je Brnabić.

Brnabić je naglasila kao treću poruku to što je Srbija jedina zemlja u regionu koja je, preko najviših zvaničnika, iskazala žaljenje prema žrtvama drugih naroda na Balkanu.

– Jedina. Naš predsednik tada kao predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić otišao je u Srebrenicu da položi cvet i da pokaže pijetet, a tamo je mučki napadnut. Pošto je valjda želeo da položi cvet, oni su želeli da ga ubiju i da ga linčuju. I dan danas to ostaje jedini napad na nekog stranog zvaničnika koji ni na koji način nije kažnjen – rekla je Brnabić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here