Kosovo online
Ana Brnabić

Potpredsednica SNS-a Ana Brnabić izjavila je danas na Predsedništvu stranke da će Srbija učiniti sve što može u borbi protiv prijema Kosova u Savet Evrope, kao i da se Srbija neće samo predati niti ćutke posmatrati sve što se dešava tim povodom.

Brnabić je istakla da su Ivica Dačić i Petar Petković kopredsedavajući radne grupe koja će se baviti problemom prijema Kosova u Savet Evrope, a da članove tima čine ljudi iz ministarstva spoljnih poslova, kancelarije za KiM, kabineta predsednika, Narodne skupštine, kao i šefica delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić Pilja.

“To će biti teška borba”, poručila je Brnabić.

Kako je navela, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sprovodi sistematsku politiku kreiranja nemogućih uslova za život Srba na Kosovu i Metohiji, čiji je cilj etničko čišćenje KiM od Srba.

– Nažalost, po svemu sudeći, postoje određene svetske sile koje žele da nagrade Kurtija i njegovu vlast za sve to. Posebno je u tužno i čudno kada znate da se sve to dešava praktično u vreme kada mi obeležavamo 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, čiji je garant Evropska unija – rekla je Brnabić.

Istakla je da je Briselskim sporazumom jedina obaveza Prištine bila formiranje Zajednice srpskih opština, što nije ispunjeno.

– Za Kurtija ne postoji Briselski sporazum, to su one stvari koje treba svakako da isteramo na čistac i da vidimo u stvari kako se to desilo, da od tri osnovna uslova koje oni imaju za bilo kakav razgovor o Savetu Evrope, da vi praktično onda svedete to na jedan, a taj jedan je besmislen. To je nagrada zato što je neko poštovao, nakon osam godina, odluku nečega što oni zovu Ustavni sud – kazala je Brnabić.

Naglasila je da je situacija teška za Srbiju, ali da ćemo se boriti, kao i da SNS neće ćutke iz svog kabineta sve to posmatrati.

1 COMMENT

  1. NE BUDALI.

    SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here