EPA-EFE/Rafal Guz
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Kipar u Srbiji Andreasom Fotiuom i tom prilikom mu zahvalila na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta naše zemlje.

Brnavić je zahvalila i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope, saopštila je Vlada Srbije.

Poželevši ambasadoru dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu, premijerka je rekla da veruje da će bilateralni odnosi dveju zemalja, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu, bliskosti i solidarnosti naših naroda, biti dodatno unapređeni uz obostrano zalaganje.

Kako se navodi, Brnabić je naglasila interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje.

Ambasador Fotiu je izneo uverenje da će odnosi dveju zemalja tokom njegovog mandata biti dodatno unapređeni, uključujući i kroz održavanje Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra, te posebno istakao značaj ekonomske saradnje, investicija i turizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here