Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Niš u poslednjih 10 godina napredovao u svim sferama i konačno postao saobraćajno čvorište, ali da postoji još mnogo planova za dalji razvoj tog grada.

– Završili smo Koridor 10 i južni krak do granice sa Severnom Makedonijom i istočni krak do granice sa Bugarskom, dodatno smo uložili u niški aerodrom, radimo rekonstrukciju pruga, sa EU smo dogovorili ogroman kapitalni projekat brze pruge od Beograda do Niša. Mnogo je toga urađeno, otvoreno više hiljada radnih mesta. Posebno sam ponosna na naučno-tehnološki park u ovom gradu, i na to što ćemo uložiti još 20 miliona evra za dodatnu zgradu – rekla je premijerka nakon obilaska fabrike Filip Moris u Nišu.

Na pitanje novinara dokle se stiglo sa izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu, premijerka je odgovorila da misli da će to biti uskoro završeno i dodala da je bilo puno problema sa razminiranjem, i sa nekim arheološkim nalazištima i sa nekim pravno-imovinskim odnosima, kao i sa izvođačem radova.

– Radimo na projektu studentskog doma i stanova za mlade naučnike u Nišu zajedno sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke. Imamo ideje i to mi je visoko na listi prioriteta za Niš da se završi, jer je sramota da to decenijama stoji tako nezavršeno, a i potrebno nam je jer je Niš sve jači centar novih tehnologija – rekla je premijerka.

Zamoljena da prokomentariše tri godine rada gradske vlasti u Nišu, premijerka je rekla da je nezahvalno da komentariše svaku lokalnu samoupravu i svaku gradsku ili opštinsku vlast.

– Mi se zaista svuda i u svakom delu Srbije trudimo da radimo u jednom timu – a kada to kažem, mislim na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vladu i lokalnu samoupravu, jer samo na taj način možemo da imamo prave, dobre rezutate. Uradili smo mnogo toga zajedno. Da li sam potpuno zadovoljna? Nisam, zato što nikada nismo. Još jednom kažem – Srbija nema vremena na gubljenje – rekla je Brnabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here