Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodiće državnu delegaciju koja će od sutra do 8. novembra boraviti u poseti Kini, gde će učestvovati na drugom kineskom međunarodnom uvoznom EKSPO (The China International Import Expo) sajmu u Šangaju.

Premijerka Brnabić sastaće se u Šangaju sa predsednikom NR Kine Si Ðinpingom, sa kojim će razgovarati o daljem razvoju sveukupnih odnosa dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade obratiće se na ceremoniji zvaničnog otvaranja Sajma i obići ekonomski Paviljon Srbije.

Tokom boravka u Šangaju, Brnabić će se sastati sa rukovodiocima HBIS Groupe, kompanije HUAWEI, kao i Bank of China. Premijerka će takođe održati predavanje na Šangaj Ðao Tong Univerzitetu.

Predsednica Vlade Srbije i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, obratiće se i na otvaranju Srpsko-kineskog poslovnog foruma u Šangaju. U okviru foruma biće potpisan Memorandum o razumevanju između Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije i kineske kompanije HUAWEI.

Tokom boravka u Kini, delegacija će posetiti i grad Hangdžou, gde će se premijerka Brnabić sastati sa predstavnicima provinicije Džđang i posetiti kompaniju Alibaba i visoko-tehnološki park.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here