Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Ričarda Grenela ne plaća Vlada Srbije, niti bilo ko iz naše zemlje za bilo kakvo lobiranje, rekla je premijerka Ana Brnabić. Ona je kazala da je Grenel prvi put kao visoki američki zvaničnik pokazao razumevanje za stavove države Srbije i položaj Srba na Kosovu i Metohiji i najobjektivnije rekao da je Srbija faktor stabilnosti. Premijerka je negirala optužbe Milice Đurđević Stamenkovski da je Aleksandar Vučić izdejstvovao da se plate dva miliona dolara fondaciji Klinton.

– Preko Narodne banke Srbije 2014. godine izvršen je promet u iznosu od samo 1.033.360 evra. Čak 96,6 procenata je zaista uplaćeno u inostranstvo i to direktno inicirano od strane predsednika Vlade Aleksandra Vučića, a to je bila pomoć Republici Srpskoj od milion evra kao pomoć zbog poplava. Zatim 267.040 dinara za kupovinu deviza za službena putovanja. Predsednik Srbije nije iskoristio nijednu akontaciju za službena putovanja, niti je uzimao dnevnice – objasnila je Ana Brnabić za TV Hepi.

U 2015. godini promet je bio oko 3,5 miliona evra, a najveći deo toga se odnosi na donacije stranim vladama, pre svega pomoć Severnoj Makedoniji zbog poplava, Albaniji 50.000 evra isto zbog poplava, pomoć Ukrajini od 100.000 evra za raseljena lica zbog oružanih sukoba, pomoć Srebrenici od 2 miliona evra i 1.930,000 evra za UN (program za razvoj, deo duga od ranije koji nije bio plaćen).

Tokom 2016. godine promet je bio 2,721.000 evra. Oko 18,87 odsto (63 miliona dinara) su bile donacije stranim vladama i to 500.000 evra za pomoć Siriji zbog oružanih sukoba, 10.000 evra pomoć Bahamima zbog uragana. A, 60,66 procenata se odnosi na plaćanje kontribucije Srbije prema UNDP i ostatak duga koji je nastao od 2000. do 2015. godine. Ostatak novca je dat za obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, navela je premijerka.

4 COMMENTS

  1. Lepo da smo pomagali prijateljskim zemljama u nevolji. Onaj ko hoće da kontroliše sve državne poslove, nek prvo pobedi na izborima…

  2. Нико не тврди да је уз буџета дато два милиона долара. Дали су Вучићевић спонзори, људи који добијају послове од државе, па му ово дође као донација. Вучић је то јавно рекао на РТС-у.

  3. Sam Vucic je izjavio da je dao 2 miliona $ kada se Hilari kandidovala za predsednika, ima snimak na you tube, ne znam sto sada negiraju i Ana i Vucic…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here