Banka Poštanska štedionica a.d.
Višegodišnja briga za penzionere

Penzionerima, tradicionalno najvernijim klijentima sa kojima je veže višegodišnje uzajamno poštovanje i poverenje, Banka Poštanska štedionica posvećuje posebnu pažnju.

Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, kaže da se broj penzionera koji primaju penziju preko tekućeg računa u ovoj banci poslednjih godina konstantno povećava. Tekući račun za prijem penzije u BPŠ Banci trenutno koristi više od 690.000 klijenata. Zajedno sa onima kojima penziju donosi poštar na kućnu adresu, usluge Banke za prijem svojih redovnih mesečnih primanja koristi oko 900.000 penzionera.

– Otvaranje tekućeg računa za penzionere u Banci Poštanska štedionica je besplatno, dok nakanada za održavanje tog računa, sa funkcionalnostima koje su mnogo šire od minimalno propisanih preporukom NBS, iznosi 125 dinara mesečno. Za taj iznos našim klijentima penzionerima na raspolaganju su brojne pogodnosti – objašnjava Čortan.

Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica

Jedna od pogodnosti po kojoj je BPŠ Banka prepoznatljiva je mogućnost plaćanja Dina karticom, koju penzioneri dobijaju uz tekući račun, na do šest jednakih mesečnih rata bez kamate, u ukupnom iznosu jedne penzije. Usluga “Dina na rate” može se koristiti u širokoj mreži partera Banke, u svim većim maloprodajama, odnosno na više od 16.500 POS terminala, bez bilo kakvih troškova za klijente Banke.

– Našim klijentima penzionerima u okviru cene održavanja računa od 125 dinara mesečno nudimo i mobilno i elektronsko bankarstvo bez dodatne naknade za te usluge, uz fiksnu cenu naloga za iznose realizovane kroz sistem instant plaćanja NBS – ističe Čortan dodajući da je i broj klijenata penzionera koji koriste savremene kanale komunikacije sa bankom, kao što su mobilno bankarstvo, sms info servis i drugi, u porastu.

– Posebno smo ponosni na uslugu “Penzija unapred” koja omogućuje klijentima da svojom penzijom raspolažu do sedam dana pre zvaničnog datuma za isplatu. To je dobra pogodnost prilikom planiranja kućnog budžeta – objašnjava Čortan, ističući da je uz tekući račun za prijem penzije, klijentima na raspolaganju i dozvoljeno prekoračenje u visini jedne ipo penzije, dok gotovinu bez naknade mogu da podignu na 625 bankomata, u 204 ekspoziture BPŠ Banke širom Srbije, kao i na više od 1.700 šaltera JP Pošta Srbije.

– Za najstarije klijente, BPŠ Banka pripremila je i široku lepezu kredita, među kojima i kredite sa osiguranjem života o trošku Banke, sa fiksnom kamatnom stopom, što čini mesečnu obavezu klijenta nepromenjivom tokom celog perioda otplate kredita. To dodatno pruža sigurnost u upravljanju kućnim budžetom svakog penzionera – zaključuje Čortan.

Benefiti sa penzionerskom karticom

Iskustvo sa beogradskom Senior karticom, uz dodatne benefite, Banka Poštanska štedionica ugradiće u penzionersku karticu za sve penzionere u Srbiji, za koju je počela prijava u Fondu PIO, najavio je Aleksandar Čortan.

Pogodnosti za penzionere u BPŠ Banci, u okviru naknade za vođenje tekućeg računa od 125 dinara mesečno:

• Penzija unapred – do 7 dana pre zvaničnog datuma isplate, bez naknade

• Dina na rate – plaćanje Dina platnom karticom na do 6 rata, bez kamate, na preko 16.500 POS terminala

• Dozvoljeno prekoračenje u visini 1,5 penzije

• Elektronsko i mobilno bankarstvo bez dodatne naknade, uz fiksnu cenu naloga za iznose realizovane kroz sistem instant plaćanja NBS

• Podizanje gotovine bez naknade na 625 bankomata, u 204 ekspoziture Banke i na preko 1.700 šaltera JP Pošta Srbije

• Korišćenje čekova uz dostavu i na kućnu adresu

• Krediti sa osiguranjem života o trošku Banke po fiksnim kamatnim stopama

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here