Košarkašice Srbije osvojle su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, a samo dan posle osvojene medalje, Aleksandra Stanaćev i Anđela Dugalić posetile su redakciju „Vesti“.

O interesantnoj priči Aleksandre Stanaćev smo već pisali. Košarkašica španskog Zamarata je debitovala na velikim takmičenjima, a igrala i za selekcije Srbije do 16, 18 i 20 godina. Na Evropskom prvenstvu do 18 godina 2012. odlično je odigrala i beležila prosečno 14 poena, 4,4 asistencije i 3,8 skokova, a na Evropskom juniorskom prvenstvu u Udinama bila najbolji asistent šampionata sa prosekom od 5,1 uspešnih dodavanja uz devet poena po meču (Srbija je zauzela četvrto mesto).

Osamnaestogodišnja Anđela Dugalić je krilo visoko 193 cm. Devojka poreklom iz Studenice je rođena u SAD, konkrento u gradu Des Plejn u Iliniosu. Prolazi američki sistem srednje škole i od naredne sezone će igrati za čuveni univerzitet Oregon. Bila je deo ekipe tokom čitavog toka prvenstva i ispratila svaku utakmicu svojih saigračica iz prvih redova. Selektor Marina Maljković gleda na nju kao na budućnost srpske košarke i sigurno će biti deo reprezentativnih selekcija u budućnosti.

Uskoro ćemo objaviti kompletan intervju sa našim gošćama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here