Tanjug/AP

Posle odluke da košarkaši Makabija kao domaćini evroligaške utakmice igraju u Beogradu, oglasio se Andrej Vatutin, predsednik CSKA iz Moskve koji smatra da je nepravedno što i njegovom timu nije ponuđeno slično rešenje.

Ruski klubovi među kojima i CSKA izbačeni su prošle godine iz evropskih košarkaših takmičenja zbog situacije u Ukrajini i nije im ponuđeno alternativno rešenje.

Ove godine zbog sukoba Izraela i Palestine utakmice na domaćem terenu ne može da igra Makabi, ali se Evroliga potrudila da taj klub nastavi takmičenje, pa će tako mečeve igrati u srpskoj prestonici zbog čega se pobunio Andrej Vatutin.

– Pre dve godine su CSKA izbacili iz Evrolige iz političkih razloga. Čak ni objašnjenje koje smo tada dobili nije imalo smisla jer znamo da je sve urađeno iz političkih razloga. Rečeno nam je pre dve godine da moramo da budemo suspendovani iz bezbednosnih razloga i problema sa putovanjima. Nama niko nije ponudio opciju da budemo domaćini u nekoj drugoj zemlji – rekao je predsednik CSKA za ruske medije.

Sa odlukom da izraelski klub igra u Beogradu složilo se 13 klubova akcionara Evrolige.

– Sledeći tu odluku, trebalo je da budemo protiv odluke da Makabi igra utakmice u Beogradu kao na domaćem terenu i trebalo je da se zalažemo da i oni budu suspendovani, ali to bi bilo pogrešno – rekao je Vatutin.

Prethodno se oglasio Paulijus Motejunas, izvršni direktor Evrolige, koji je istakao da je Makabi izrazio želju da svoje mečeve igra u Beogradu.

2 COMMENTS

  1. Pa dobro i kazu: Makabi moze, CSKA ne moze. A obadvije zemlje u ratu. Kako sad pa to? Sramota.

  2. Pa kakve veze ima Izrael sa Euroligom .To pitanje treba da se postavi pa tek onda ostala pitanja . Ah da , zaboravio sam da je Izrael Jevrejska država i da im je sve dozvoljeno .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here