Tanjug
Predsednik PKS Marko Čadež

„Problemi su isti, da li ostati ili otići, kakvo zanimanje izabrati, šta studirati, da li će biti posla. Ti problemi su isti, bez obzira da li ste iz Kragujevca ili Prizrena, za ove generacije, ali i za sve nas“, rekao je Čadež.

Ističe da je velika odgovornost na onima koji vode društva Zapadnog Balkana da se mladim ljudima pomogne da imaju perspektivu i da budu uključeni u proces odlučivanja, da samostalno donose odluke i kreiraju bolju budućnost.

Čadež je studente ugostio u PKS i upoznao ih sa aktivnostima i inicijativama Komore usmerene na jačanje regionalne saradnje.

Vana Filipovski, koordinator programa „Kosovska škola“ Hartefakt fonda, u okviru koga je organizovana poseta PKS, podseća da se projekat sprovodi drugu godinu zaredom i da obuhvata posete različitim istitucijama, razgovore sa zvaničnicima i ekspertima analitičarima, političkim aktivistima, antropolozima, novinarima i pravnicima, kao i onlajn predavanja.

Privredna komora Srbije, u okviru našeg programa, izabrana je kako bi se mladi polaznici upoznali sa mogućnostima podrške i osnaživanja privrednika i unapređenja ekonomskog ambijenta.

Polaznik programa Piljon Nura istakao je da se saradnjom i povezivanjem mladih lakše prevazilaze izazovi sa kojima se danas svi suočavaju. Kroz ovaj projekat Hartefakt fonda, mladi su dobili priliku da sarađuju, razmenjaju ideje i iskustva i kreiraju nove programe i projekte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here