Čanak: Kosovo nije Srbija, bez brisanja granica nema trajnog mira

Vestionline, Tanjug
20
www.mc.rs
Nenad Čanak

Lider LSV Nenad Čanak smatra da je rešenje za Kosovo priznanje Kosova uz davanje međunarodnih garancija o zaštiti kulturnih i ekonomskih interesa Srbije, koji bi morali biti taksativno nabrojani.

– Primera radi, ako bi, teoretski, četiri opštine na severu KiM bile “pripojene” Srbiji, da li bi zvanični Beograd priznao ostatak Kosova kao nezavisnu državu? Pa, naravno da bi. Znači nije u pitanju da li priznati Kosovo, nego u kojim granicama – rekao je Čanak za Blic.

A ako počnu promene granica po etničkim osnovana, navodi lider LSV, koga bi onda začudilo ako bi Kosovo tražilo Preševo, Medveđu i Bujanovac. “Da ne spominejm analogne primere u Grčkoj, Makedoniji i Crnoj Gori”.

– Kosovo nije Srbija, nego prostor na kome žive neki ljudi koji imaju zaokruženu državnu celinu – smatra Čanak, koji kaže da “bez brisanja granica na Balkanu nikakvog trajnog mira ne može biti”.

– A granice se mogu brisati samo što bržim uključivanjem svih zemalja na zapadnom Balkanu u EU. Svaki drugi koncept je štetočinski i vodi daljim podelama i trvenjima sa nesagldivim posledicama – naveo je Čanak.

20 COMMENTS

    • Bravo za komentar ! Ako bilo kad bude pravde… sudice mu narod. Meni je samo zanimljivo da u svim poganim komentarima ovog bolesnog izdajnika vlastitog naroda…. nigde ama bas nigde ne kritikuje sadasnju vlast.

  1. Напоље са оваквим из скупштине СРПСКОГ народа- Тај није у стању да чува своје лично здравље а одкуд му памет да брани интересе целог народа. Седне на мотор, удари у бандеру и сад тона сала ћопа по народној скупштини док ратни инвалиди гладују у сиромаштву.

  2. Čanak on zna da komentariše, kada su bile ukinute granice Vojvodine i Kosova, šta je tada radio da se vrate granice! Članak, Isakov… Itd? Verovatno je to radio da bi se udebljao, dok su takvi na sceni Srbiji nema boljitak, čak ni u prspektivi, sada bi da isplivaju na površinu,

  3. samo vi tako komentarisite !!!… de jednom pogledajte ISTINI u lice. Nije dzaba ona anegdota; Ko trazi vece izgubi ono iz vrece !!!

  4. ovome i cedi u roku od 24 sata oduztei drzavljanstvo i proterati ih. ovo je javno pljuvanje i krsenje ustava.

  5. Ovaj čovek radi po pozivu.Gazde pozovu,nadju medije koji su oni vlasnici da se to objavi,onda vest preuzimaju drugi,nekad čak i nezavisni mediji i tako se to širi.čanak i čeda su primer kako USA okupatori imaju svoje pijune koji rade na taster.Naprimer,kada je ubijen Oliver Ivanovic ,pecoli izlazi i kaže da su umešani srpski kriminalci i Rusija.Bukvalno isti dan čanak i čeda daju identične izjave i one se objavljuju u blicu,alo,danas,telegraf i dr cijaskim novinama.Jednostavno čovek radi za dnevnicu cijašku

  6. zna on dobro sto prica on zna çelu historiu o ilirima dardansko ognjistebolje slusajte njega pa sto brzo priznajte dok albanci sute inace ako albanci hoce çelu svoju onda za srbiu nëma mesto u opste tamo gde je sada mora se vratiti u karpatima i to bi bilo dobro bez rata da se resi bar da ne ginu neduzni gradjani

    • Kad nepismen još sebe nazove mentorom pa počne da lupeta…to je kao da je iz Infomera učio! Ajde ti lepo u školu i pusti pametnije da nešto kažu!
      Čanak je odavno pokazao koji mu je domet…200kg žive vage!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here