Čanak: Kosovo nije Srbija, bez brisanja granica nema trajnog mira

Vestionline, Tanjug
www.mc.rs

Lider LSV Nenad Čanak smatra da je rešenje za Kosovo priznanje Kosova uz davanje međunarodnih garancija o zaštiti kulturnih i ekonomskih interesa Srbije, koji bi morali biti taksativno nabrojani.

– Primera radi, ako bi, teoretski, četiri opštine na severu KiM bile „pripojene“ Srbiji, da li bi zvanični Beograd priznao ostatak Kosova kao nezavisnu državu? Pa, naravno da bi. Znači nije u pitanju da li priznati Kosovo, nego u kojim granicama – rekao je Čanak za Blic.

A ako počnu promene granica po etničkim osnovana, navodi lider LSV, koga bi onda začudilo ako bi Kosovo tražilo Preševo, Medveđu i Bujanovac. „Da ne spominejm analogne primere u Grčkoj, Makedoniji i Crnoj Gori“.

– Kosovo nije Srbija, nego prostor na kome žive neki ljudi koji imaju zaokruženu državnu celinu – smatra Čanak, koji kaže da „bez brisanja granica na Balkanu nikakvog trajnog mira ne može biti“.

– A granice se mogu brisati samo što bržim uključivanjem svih zemalja na zapadnom Balkanu u EU. Svaki drugi koncept je štetočinski i vodi daljim podelama i trvenjima sa nesagldivim posledicama – naveo je Čanak.

20 KOMENTARA

  • Bravo za komentar ! Ako bilo kad bude pravde… sudice mu narod. Meni je samo zanimljivo da u svim poganim komentarima ovog bolesnog izdajnika vlastitog naroda…. nigde ama bas nigde ne kritikuje sadasnju vlast.

 1. Напоље са оваквим из скупштине СРПСКОГ народа- Тај није у стању да чува своје лично здравље а одкуд му памет да брани интересе целог народа. Седне на мотор, удари у бандеру и сад тона сала ћопа по народној скупштини док ратни инвалиди гладују у сиромаштву.

 2. Čanak on zna da komentariše, kada su bile ukinute granice Vojvodine i Kosova, šta je tada radio da se vrate granice! Članak, Isakov… Itd? Verovatno je to radio da bi se udebljao, dok su takvi na sceni Srbiji nema boljitak, čak ni u prspektivi, sada bi da isplivaju na površinu,

 3. samo vi tako komentarisite !!!… de jednom pogledajte ISTINI u lice. Nije dzaba ona anegdota; Ko trazi vece izgubi ono iz vrece !!!

 4. Ovaj čovek radi po pozivu.Gazde pozovu,nadju medije koji su oni vlasnici da se to objavi,onda vest preuzimaju drugi,nekad čak i nezavisni mediji i tako se to širi.čanak i čeda su primer kako USA okupatori imaju svoje pijune koji rade na taster.Naprimer,kada je ubijen Oliver Ivanovic ,pecoli izlazi i kaže da su umešani srpski kriminalci i Rusija.Bukvalno isti dan čanak i čeda daju identične izjave i one se objavljuju u blicu,alo,danas,telegraf i dr cijaskim novinama.Jednostavno čovek radi za dnevnicu cijašku

 5. zna on dobro sto prica on zna çelu historiu o ilirima dardansko ognjistebolje slusajte njega pa sto brzo priznajte dok albanci sute inace ako albanci hoce çelu svoju onda za srbiu nëma mesto u opste tamo gde je sada mora se vratiti u karpatima i to bi bilo dobro bez rata da se resi bar da ne ginu neduzni gradjani

  • Kad nepismen još sebe nazove mentorom pa počne da lupeta…to je kao da je iz Infomera učio! Ajde ti lepo u školu i pusti pametnije da nešto kažu!
   Čanak je odavno pokazao koji mu je domet…200kg žive vage!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime