Čega da se odreknete ako želite da budete vitki?

0

 

Postići vitkost i ostati vitak nije jednostavno. Iza toga se krije predanost zdravom životnom stilu
 

Izgladnjivanje

Ono ne vodi nikuda, osim telu koje neće funkcionisati normalno. Takođe, nemojte se odricati niti jedne vrste namirnica, osim ako ste na neke alergični. Možete postati i ostati vitki čak i ako sve jedete, ključno je da budete umereni.

 

Neispavanost

Ako nemate naviku da spava 7 sati svaki dan, onda se potrudite da ju steknete. Bez tih 7 sati vaše telo je pod povećanim stresom i počinju ga preplavljivati hormoni gladi. Manjak sna je vodeći uzročnik prejedanja i žudnje za grickalicama.

 

Prekomerna konzumacija alkohola

Dokazano je da alkohol povećava žudnju za nezdravim namirnicama. Alkohol ometa vašu sposobnost da procenite jeste li i koliko ste gladni. Nemojte nikada konzumirati alkohol na prazan želudac i opskrbite se zdravim grickalicama jer ćete sigurno u jednom trenutku poželeti nešto gricnuti. Osim toga, alkohol takođe deblja pa pripazite na količine.

 

Preskakanje obroka

Ako preskočite doručak, prejest ćete se za ručak. Isto važi is preskakanjem ručka, odnosno, velika je verovatnoća da ćete se prejesti za večeru. Hormon gladi, ghrelina, i hormon sitosti, leptin, su na savršenoj nivou kada jedete svaka 4 sata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here