Čekanju je kraj: Najvredniji trofej ponovo na Enfildu (VIDEO)

0
EPA-EFE
Slavlje fudbalera Liverpula

Posle tačno 30 godina, pehar namenjen pobedniku Premijer lige došao je u ruke fudbalera Liverpula.

Po završetku utakmice 37. kola elitnog ranga engleskog fudbala protiv Čelsija (5:3), priređena je svečana ceremonija na Enfildu. Ono što je bilo poznato i pre nekoliko kola, dobilo je i zvaničnu potvrdu – najznačajniji trofej na Ostrvu završio je u vitrinama kultnog stadiona.

Ekipa Jirgena Klopa na dominantan način prekinula je čekanje od tri decenije.

Da će Crveni biti šampioni, moglo se naslutiti još tokom februara, a u poslednje kolo ulaze sa ogromnih 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti.

Za Liverpul je to ukupno 19 titula prvaka Engleske i u toj kategoriji drugi je najuspešniji klub u zemlji. Ispred njega nalazi se samo Mančester Junajted sa 20 trofeja.

 

Fudbaleri Liverpula pobedili su Čelsi na svom terenu u 37. kolu Premijer lige rezultatom 5:3.

Za šampiona Engleske meč nije imao rezultatski značaj, ali su se igrači u crvenim dresovima potrudili da na efikasan način dočekaju zvaničnu dodelu pehara.

Na drugoj strani, Čelsiju je bio neophodan bod da osigura plasman u Ligu šampiona. Plavi novu šansu za to imaju u poslednjem kolu protiv Vulverhemptona na svom terenu u nedelju.

Izuzetno efikasan meč viđen u Liverpulu, a da će doći do dramatičnog finiša nije se moglo zaključiti posle prvog poluvremena.

Liverpul je dominirao utakmicom u tom delu i golovima Nabija Keite u 23, Trenta Aleksander-Arnolda u 38. i Đinija Vajnalduma u 43. stekao velikih 3:0.

Posebno lepa bila su prva dva pogotka – Keita je sa dvadesetak metara raspalio i pogodio pod prečku, da bi Aleksander-Arnold izveo fantastičan slobodan udarac iz nešto veće razdaljine.

Nadu Plavima da mogu do boda i osiguranog plasmana u Ligu šampiona vratio je Olivije Žiru u 45+3, ali je Roberto Firmino pogodio u 55. minutu, posle centaršuta Arnolda, i Redsi su ponovo imali tri gola prednosti.

Tu, ipak, nije bio kraj uzbuđenjima. Menadžer gostiju Frenk Lampard ubrzo je napravio tri promene, u igru su ušli Temi Ejbraham, Kristijan Pulišić i Kalum Hadson-Odoi, što je donelo veliki boljitak.

Već u 61. minutu, Pulišić je proigrao Ejbrahama za 4:2, da bi u 73. američki krilni igrač zatresao mrežu, na dodavanje Hadson-Odoija.

Delovalo je tad da bi londonski klub, ipak, mogao do velikog boda. Napadali su Plavi u naletima, međutim, kontra napad Liverpula u 84. minutu i pogodak Aleksa Okslejd-Čemberlejna otklonili su dileme oko pobednika.

Ekipa Jirgena Klopa kao lider i šampion ima 96 bodova, a u poslednjoj rundi gostuje Njukaslu 26. jula.

Čelsi je četvrti sa 63 poena, koliko ima i trećeplasirani Mančester Junajted, a jedan više od Lestera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here