Cele porodicedošle po badnjak

0

 

Sport i vera: Porodica Petrović

Večernje bogosluženje na Badnji dan u hramu Vaznesenje Gospodnje u Bonu, služio je kelnski paroh Mladen Janjić koji opslužuje ovu parohiju.
Kao i prethodnih godina i ove se uprkos ranom početku liturgije (17 časova) okupio veliki broj vernika iz Bona i okolnih mesta da obeleže praznik Hristovog rođenja. Posle liturgije otac Mladen se obratio vernicima, čestitao im dolazeći praznik i apelovao na roditelje da uče svoju decu i potomke da čuvaju veru i tradiciju. Posle besede vernicima su podeljeni badnjaci, a deci paketići sa posnim slatkišima.
Među najbrojnijim familijama koje su došle u bonski hram bile su šestočlane porodice Petrović i Nikolić. Nikola Petrović bivši fudbaler Belog orla i košarkaš Telekoma sa suprugom Suzanom i duhovno obrazuje svoju decu tako da su pored talentovanih sportista Tamare (košarka) i Marka (fudbal) u crkvi doveli i svoja dva najmlađa člana Katarinu i Viktoriju. Milisav i Sofija Nikolić su redovni posetioci svih manjih i većih crkvenih slava i proslava kako u Bonu tako i u Kelnu. Još kao studenti su bili svetosavski kumovi u Bonu. Oni su u crkvu pored troje starije dece Katarine, Emilije i Mihajla doveli i najmlađeg člana porodice četvoromesečnog Aleksandra. Osim na Badnje veče oni su u kompletnom sastavu prisustvovali i liturgiji koja je služena prvog dana Božića u kelnskom hramu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here