Tanjug
Kordon policije ispred Ekonomskog fakulteta

U parku kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu večeras posle dvočasovnog okupljanja razišle su se grupe desničara koje su se okupile u znak protesta zbog prisustva migranata u tom delu grada, kao i predstavnici levičara koji su došli da migrantima pruže podršku.

Skup su obezbeđivale jake snage Žandarmerije, a kako je javio Tanjugov izveštač sa lica mesta, on je protekao bez incidenta, ali u međusobnim prozivkama.

Policija je, inače, razdvojila suprotstavljene grupe i nije dozvolila masovniji ulazak u sam park.

Desničari su doneli transparente na kojima je pisalo “Kosovo je Srbija”, “Terrorist not welcome”…, a imali su i razglas, dok su pristalice levičara uzvikivale “smrt fašizmu i kapitalizmu”, a na njihovim transparentima pisalo je “Protiv imperijalizma, protiv rasizma”, “Izbeglice dobrodošle, narodnom akcijom protiv batinaša”.

Na skupu migranti nisu primećeni.

Prema rečima organizatora skupa podrške, migranti su dobili obaveštenje da se sklone u druge delove grada.

Organizacija “Narodna patrola” najavila je prethodnih dana putem društvenih mreza skup u 17 časova kako bi “očistili park od migranata”, a dolazak su zatim najavili i pripadnici levičarskih grupa uz parolu “Čaj solidarnosti”.

Član predsedništva Partije radikalne levice Ivan Velisavljević rekao je za Tanjug da je danas trebalo da se održi solidarna akcija podrške migrantima i suprotstavljanje širenju mržnje i nasilja.

“Odgovor mora biti solidaran i human, a ne širenje straha i mržnje”, rekao je Velisavljević.

Pripadnici levice park su napustili u pratnji policije pola sata pre desničara.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here