pixabay.com

Hvala Zapadu što nas je ujedinio, izjavila je predsednik Centralne izborne komisije Rusije Ela Pamfilova, komentarišući visok odziv birača na izborima za predsednika Rusije u inostranstvu.

– Želim da zahvalim Zapadu, on nas je ujedinio. Još bolje smo razumeli koliko je trenutno važno da budemo zajedno, znate, što je veći pritisak na nas, to se više odupiremo – rekla je Pamfilova novinarima, komentarišući rast izlaznosti glasača u poređenju sa predsedničkim izborima 2018. godine.

Ona je takođe dodala da je izborni sistem Rusije ozbiljno unapređen u smislu primene inovativnih tehnologija tokom poslednjih godina.

U Rusiji se od 15-17. marta održavaju predsednički izbori. Ovo su prvi predsednički izbori na kojima glasaju i stanovnici novih ruskih regiona – Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti.

Građani biraju između četiri kandidata – pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na spisku kandidata su i lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki, lider komunista Nikolaj Haritonov, kao i Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju “Novi ljudi”.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here