Cenzura ili pretnja po Rusiju: Moskva gasi ruski BBC!

0

Kremlj (Foto: Arhiva)
 

Ruski zvaničnici su ocijenili da poziv Loskutova ljudima da učestvuju u "maršu za Federalni Sibir" ugrožava "teritorijani integritet zemlje". Prošle nedelje BBC je emitovao intervju sa Artijom Loskutovim, koji je poznat po performansima kojima se izruguje Kremlju, a istovremeno se zalaže za davanje većih prava Sibiru u sastavu Rusije, preneo je AFP.

 

Ruska agencija za nadzor medija "Roskomnadzor" saopštila je da je kancelarija javnog tužioca ranije više puta tražila od ruskog servisa britanske korporacije da obustavi protok informacija o predloženom skupu, ali da je taj servis namerno ignorisao državne naloge.

 

"Ako uredništvo ruskog servisa Bi-Bi-Sija i dalje bude imalo nekonstruktivan stav, "Roskomnadzor" neće imati drugu alternativu nego da blokira vebsajt tog servisa", navodi se u saopštenju.

 

"Roskomnadzor" je već ukinuo onlajn pristup spornom intervjuu i najavio da ima tehničke mogućnosti da ograniči pristup tom sajtu širom Rusije, objavio je ruski list "Izvestija". Svetski servis Bi-Bi-Sija u Londonu saopštio da je ne planira da ukloni intervju pošto je doprineo iznošenju ozbiljnih pitanja o životu u Rusiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here