Žestoke borbe u okolini Donjecka

0

Žena na ulazu u sklonište od ukrajinskih bombi. Sedi i čeka uzbunu
 

Eksplozije odjekuju iz pravca Marinke, jugozapadnog predgrađa Donjecka. Sa periferije se izdiže dim, a oko 50 zgrada ostalo je bez struje, saopštile su lokalne vlasti.

 

Snažne eksplozije i pucnjava odjekuju  u zapadnom predgrađu Donjecka, najvećeg grada na istoku Ukrajine koji kontrolišu proruske snage. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, ima žrtava među civilima, saopštilo je gradsko vijeće Donjecka. Kako se navodi, eksplozije i pucnjava se čuju i u samom gradu. Ukrajinska agencija "Unian" je javila da su pojedine oblasti ostale bez struje, preneo je Bi-Bi-Si.

 

U Lugansku nema ni električne energije, a oštećena infrastruktura ne može biti popravljena zbog sukoba koji onemogućavaju isporuku opreme. Stanovnici Luganska nemaju ni tekuću vodu, kao ni pristup fiksnoj ili mobilnoj telefoniji, odnosno internetu, prenijela je agencija RIA "Novosti.

 

U eksploziji bombe, sinoć je u centru Donjecka povređeno osam proruskih boraca. Borbe su se intenzivirale poslednjih dana oko Donjecka, a u Kijevu je potvrđeno da su se ukrajinske snage približile predgrađu tog grada, kao i drugom uporištu pobunjenika na istoku, Lugansku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here