Ceo Cufenhauzen podržao Srbiju

0

Članovi Sloge na štandu
 

Štand Sloge je vrlo dobro poznat i veoma omiljen među lokalnim stanovništvom i puno gostiju svrati na specijalitete sa roštilja i uvek ohlađeno piće. Ovoga puta članovi Sloge postavili su i pano o elementarnim nepogodama i slikama Srbije i Republike Srpske pod vodom tako da su se mnogi uključili i u humanitarnu akciju skupljanja novca za ugrožene.

Od početka poplava uprava Sloge se odlučila da skuplja novac koji će uskoro poslati u Srbiju i Republiku Srpsku. Pored članova kluba u akciji su učestvovali i mnogi Nemci i predstavnici ostalih naroda, pošto su flajere sa molbom za pomoć ubacili u poštanske sandučiće većem delu stanovnika Cufenhauzena.

 

Akciju na uličnom festivalu su podržali mnogi, a među njima i direktor okruga Cufenhauzen Gerhard Hanus, koji je sa suprugom Angelikom posetio štand Sloge, popričao sa članovima ne samo o poplavama već i o drugim temama i jedno vreme bio sa njima, kao i prethodnih godina.

 

Ćevapi su bili veoma traženi

Posetilaca je bilo zaista mnogo ispred lepo ukrašenog srpskog štanda sa turističkim prospektima. Domaći specijaliteti sa roštilja, srpska pića kao i sva ostala, razni kolači, pite i palačinke bili su u dva dana veoma traženi, što je bilo i za očekivati jer klub sa tradicijom i kvalitetom je veoma poznat u Štutgart Cufenhauzenu.

Dečji ansambl se predstavio igrama iz Srbije i burno je pozdravljen od prisutne publike, koja je ponovo imala priliku da vidi srpske narodne igre, veselu muziku i lepe nošnje. Predstavnici Sloge su zadovoljni učešćem, jer su još jednom nastupili složno, na čemu je uprava na čelu sa predsednikom Tomislavom – Tomom Sofranićem veoma zahvalna svima. Srpski štand je posetio i generalni konzul Republike Srbije Božidar Vučurović.

 

Fudbaleri dali priloge

Nemački fudbaleri na štandu Sloge

Ovoga puta na fest su došli i fudbaleri Klaus, Kurt, Volfgang, Herbert, Zigfrid, koji su u više navrata bili u Šumadiji i koji su prilozima poželeli da bar malo pomognu srpskom narodu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here