Ceo Švehat na Jesenjem balu

0

Svečana sala Pfarsal bila je ispunena do poslednjeg mesta, a ovaj put bilo je ponajviše gostiju iz Švehata, jer se sve veći broj naših ljudi okuplja oko kluba Jedinstvo.

Od katastrofalnih poplava na istoku Srbije u Jedinstvu se okupljaju meštani Velike Kamenice, sela na teritoriji opštine Kladova, koji žive u većem broju u Švehatu, a koji su osnovali klub da bi pomogli zavičaju.

Sutra stiže Deda Mraz

Sledeću, a ujedno poslednju manifestaciju u ovoj godini, Jedinstvo organizuje sutra s početkom u 20 časova. U klupske prostorije doći će Deda Mraz koji će deci podeliti novogodišnje paketiće.

Takođe je i orkestar Program plus privukao publiku, a nastupao je ovaj put sa novim i mladim članovima.

Na manifestaciju su, prema ustaljenoj tradiciji, došli su i predstavnici vlasti Švehata, ovaj put David Štokinger, predsednik odbora Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u Švehatu, a ispred katoličke crkve Maks Rauh. Prvi put na manifestaciju Jedinstva došli su predstavnici stranke Zelenih u Švehatu predvođeni sa Ljiljanom Marković.

Predsednik kluba Krsto Petrišorević i njegov tim odlično su pripremili druženje koje je trajalo do sitnih sati. Oni su obezbedili i bogatu balsku tombolu, a glavna nagrada je bilo pečeno prase, sponzorstvo mesare "Aleks". Najsrećniji dobitnik bio je Cane Mikulović iz Beča koji je s pečenim prasetom otišao sa bala.

U 2015. godini prva manifestacija biće Svetosavski bal, 31. januara. Tokom februara je planirano da udruženje Velika Kamenica, zajedno sa Jedinstvom, organizuje jedno veselje, a 7. marta biće organizovana proslava Dana žena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here