Hadži Marko Vujičić
Patrijarh Porfirije

Koristim priliku da Vama i svim članovima redakcije Nezavisnog dnevnog lista “Vesti”, a u istoj meri desetinama hiljada čitalaca svakako najuticajnijih novina usmerenih na informisanje srpske dijaspore, uputim srdačne čestitke povodom izlaska 10.000. broja, navodi se u čestitki patrijarha srpskog Porfirija u kojoj nam je poglavar SPC poručio i ovo:

“Zaista ovaj impozantan jubilej, dosegnut u vreme u koje štampani mediji imaju višestruka iskušenja, od ekonomske krize koja pogađa čitaoce, nestabilnih uslova privređivanja za štampane medije, ali ponajviše zbog uzmicanja svih analognih pred digitalnim glasilima, zaslužuje priznanje, poštovanje i podršku koju Vam i ja ovom prilikom pružam.

Lično sam uveren da do ovog uspeha ne biste došli, odnosno da ne biste zaslužili i zadržali pažnju čitalačke publike širom Evrope, Severne Amerike i Australije, da na pošten, objektivan i rodoljubiv način ne zadovoljavate njihovu potrebu za tačnim informisanjem, bez površnosti, senzacionalizma i povlađivanja neukusu.

Za mene je od posebnog značaja činjenica da je početak rodoljubive i časne novinarske
misije “Vesti” blagosloven rukom mog velikog prethodnika, blažene uspomene patrijarha Pavla, što Vam je, verujem, dalo podstrek da i izveštavanje o Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njenim aktivnostima i misiji bude na visokom novou.

Čovekoljubivi poduhvat “Vesti”, nazvan Humanitarni most, u kome naši ljudi iz sveta pomažu svojim sunarodnicima u svim srpskim zemljama, nesebično darujući onima koji su ugroženi novac, lekove, hranu, odeću, opremu za bolnice i sve drugo što je potrebno, takođe je primer za ugled.

Želimo da, kao i protekle tri decenije, Vaše ugledne novine nastave putem objektivnosti, visokog profesionalizma i kvaliteta, istinitosti i odgovornosti, nasuprot sve većoj i opasnijoj pojavi laži, poluistina, neznanja, kiča, šunda, i nemoralnosti u savremenim medijima.

Ugledajući se na svetli i Hristoliki lik Svetog Save, koji nas neprestano opominje da je jedina istinita sloboda, sloboda u Hristu Gospodu, čestitamo Vam godišnjicu i prizivamo Božji blagoslov na sve vas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here