Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema stručnjacima ova 4 znaka pokazuju da vas partner nikada neće prevariti.

Prevara je jedan od najvećih grehova koje možete počiniti u vezi. To uništava poverenje, stvara anksioznost i često se nikada ne može oprostiti.

Ovde terapeuti dele zajedničke karakteristike koje su primetili kod vernih ljudi.

1. Nikada nije varao u prošlosti

Ako osoba nikada nije varala u prošlosti, možda će biti manje verovatno da će to učiniti u budućnosti.

– To je zato što je prethodno ponašanje osobe često odličan prediktor budućeg ponašanja, posebno u pitanjima integriteta i ličnih uverenja – kaže Marli Hauard, licencirani bračni i porodični terapeut.

Međutim, vredi napomenuti da nikada ne možete znati sa sigurnošću.

– Ponašanje i okolnosti ljudi se vremenom menjaju, a brojni razlozi mogu dovesti do neverstva – dodaje Hauard.

Međutim, ako uđete u težak period, znaćete da je vaš partner ostao veran u prošlosti, što pozitivno govori o njihovim vrednostima.

2. Izuzetno ste emocionalno povezani

Vaš odnos je ključan, ukoliko dobro funkcioniše, zadnja stvar o kojoj treba da razmišljate je prevara.

– Parovi koji su izgradili snažnu emocionalnu vezu verovatnije će biti zadovoljni i ispunjeniji, što im može pomoći da se odupru iskušenju da potraže nekog drugog –  kaže Karlton, koji dodaje da je ključna stvar koju treba tražiti emocionalna intimnost.

– Znaci emocionalna intimnost uključuje mogućnost otvorenog izražavanja osećanja i misli, sposobnost da razgovarate kroz nesuglasice bez svađa, kao i osećaj ugodnosti i sigurnosti u vezi – objašnjava Karlton.

Postići emocionalnu intimnost takođe znači da se oba partnera osećaju prihvaćeno i da se ne plaše osude ili kritike. Ovakvi parovi dele ranjivost, poverenje i razumevanje. Ako osećaju da nešto nije u redu u njihovoj vezi, oni to iznose i otvoreno komuniciraju o tome.

3. Ulaže vreme i trud u vezu

Kada vaš partner aktivno ulaže vreme i trud u negovanje veze, to je dobar znak. Kvalitetno provedeno zajedničko vreme produbljuju vezu, pišu sa sajta Best life.

Verovatnije je da će partneri sa sličnim vrednostima, verovanjima i ciljevima biti fokusirani na dugoročnu posvećenost veze.

– Ova zajednička osnova stvara osećaj jedinstva i međusobnog razumevanja, smanjujući verovatnoću traženja ispunjenja van veze – dodaje Gilman.

4. Otvoren je za savetovanje

Nema ništa loše u tome da dobijete savet od stručnjaka, a ako vaš partner traži terapiju, treniranje ili mentorstvo, onda je to dobar pokazatelj da će ostati veran.

Prepoznavanje važnosti traženja podrške i smernica označava proaktivan pristup ličnom rastu i zdravlju odnosa. Veća verovatnoća da će se partneri koji koriste ove resurse pozabaviti izazovima i održati otvorenu komunikaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here