U prvom polufinalnom susretu na tradicionalnom predsezonskom revijalnom turniru naš as, drugi “reket” sveta, izgubio od grčkog igrača, šestoplasiranog na listi, s 3:6, 7:6 (7:4), 6:4.

Sa Stefanosom Cicipasom više nema šale. U minuloj sezoni je stasao u vrhunskog tenisera, što je potvrdio i trijumfom na završnom godišnjem takmičenju u Londonu, na svom debiju među osmoricom najistaknutijih. Pobedničko samopouzdanje ga ne napušta i posle kratkog predaha od tenisa.

Novaku Đokoviću, trostrukom uzastopnom pobedniku u Abu Dabiju (2011-13) i važećem nosiocu trofeja od pre godinu dana, preostaje da i u subotu (14 časova po našem, 17 po lokalnom) na meču za treće mesto protiv Rusa Karena Hačanova (17. na listi) brusi formu za najznačajnije takmičenje na početku sezone – Australija open – na kojem je branilac titule.

U finalu (16 časova), dakle, igraće i vodeći na svetu Španac Rafael Nadal, koji ima priliku za rekordni peti trofej na turniru pokrenutom 2009. Ruskog igrača je savladao sa 6:1, 6:3.

Naš as je u prvom setu pola posla obavio pošto je poveo s 3:0. Isto je učinio i Grk u sledećem, ali se razvoj događaja na terenu zakomplikovao kad je servirao da mu set pripadne i sa 6:1. Đoković je s dva brejka osvojio naredna četiri gema za 5:5. U taj-brejku Cicipas je odsudnu prednost s 4:2 stekao poenom na servis našeg tenisera koji je dvaput, u naporu da ostane u igri, poslao lopticu iz forhenda u mrežu.

U setu odluke Grk je odmah načinio brejk, zatim je poveo s 2:0, a na sledeći Đokovićev servis nije iskoristio dve brejk-lopte. Nije ni u sedmom gemu (4:3), ali je prednost od jednog brejka ipak održao do kraja.

Cicipas i na ovoj egzibiciji učestvuje prvi put. Za ulazak u polufiunale izborio se pobedom protiv Rusa Andreja Rubljova (23. mesto) sa 6:3, 6:4. Hačanov je savladao Hjeona Čunga (128) iz Južne Koreje sa 7:6 (7:4), 6:4. Nadal i Đoković su čekali suparnike.

 

1 COMMENT

  1. Овај губитак се не рачуна. Играло се на тврдој подлози. Видимо се на трави (на паши) Тамо се најбољи осећа као код куће.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here