Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australijan opena sa 3:2 posle velikog preokreta. 

Grk se tako revanširao svetskom broju dva za poraz na istom mestu u polufinalu 2019. godine, kada je osvojio samo šest gemova.

– Ne znam šta se desilo posle tog trećeg seta. Leteo sam poput ptičice! Jednostavno, ostao sam bez teksta. Nemam pravih reči da opišem šta se to dogodilo. Neverovatan je osećaj boriti se na ovom nivou i dati sve od sebe na terenu – kaže teniser iz Atine.

Posle je pokušao da analizira donekle šta se zbivalo na terenu.

– Današnje izdanje, mislim da sam počeo veoma nervozno, neću da lažem. Ipak ne znam šta se desilo posle trećeg seta. Sve mi je funkcionisalo. Emocije na kraju meča su jake, ovo je nešto nestvarno – rekao je Cicipas.

Kasnije je u razgovoru sa Matsom Vilanderom i Timom Henmanom, Stefanos rekao da nema tajnu kako treba da se neko nosi sa Nadalom.

– Bio sam u provaliji posle drugog seta, onda mi je taj treći set dao samopouzdanje da nastavim. Bilo mi je drago da sam bio u stanju da nastavim u istom ritmu i sačuvam mirnoću. To mi je pomoglo da pobedim. Pokazao sam zrelost na kraju, srećan sam i ponosan što sam bio u stanju da se borim gtako žestoko, što nisam odustao. Ne igram samo za sebe, već i za svoju zemlju, kad god izađem na teren – dodao je Grk.

Pitanje je bilo kako je na 6:5 u setu odluke uspeo da se odbrani i spasi dve brejk lopte za Nadala.

– Iskustvo pomaže, to kako sam se sa takvim stvarima nosio u prošlosti. To je bio ključni element da meč završim pobedom. Rafa nikad ne odustaje, nikad vam ne daje lake poene, ništa se ne dešava slučajno. Kada sam napravio brejk i seo u stolicu, rekao sam sebi, ‘ovo će biti najteži gem u tvom životu0 i ispostavilo se da je tako. Nema nikakve tajne u tome kako da se sačuva mirnoća u tim momentima, mada bih voleo da vam je otkrijem. Sve je u tom vašem stavu i koliko nešto želite. Sada će opet tu sa nama biti navijači i zbog toga će atmosfera u finišu biti još bolja – zaključio je Cicipas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here