Cilj nam je da do 2011. imamo status kandidata za EU

0

Đelić je u izjavi novinarima rekao da je cilj Srbije da bude aktivno uključena u izradu Dunavske strategije i da pristupi svim elementima evropskog budžeta.

 

Božidar Đelić
 

Prema rečima Đelića, Srbija preduzima sve neophodne reformske procese potrebne za punopravno članstvo u EU.

Đelić je predložio predstavnicima zemalja članica EU da na konferenciji o Zapadnom Balkanu, koja će se u junu održati u Sarajevu, važna tema bude perspektiva ovog regiona do 2020. godine.

 

”Srbija će pripremiti konkretan predlog šta će Srbija preduzeti u njenim reformama u narednih 10 godina”, rekao je Đelić.

Šef Delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer, koji predvodi delegaciju, naglasio je da će diplomate iz Brisela, koje odlučuju o budućnosti Zapadnog Balkana, razgovarati sa zvaničnicima vlade, parlamenta, nezavisnih institucija, civilnog sektora i pravosuđa.

 

Prema rečima Dežera, ova poseta predstavlja pripremu za donošenje važnih odluka u Briselu o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanja i mišljenja o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

Dežer je naglasio da je Srbija napravila značajan napredak na putu evropskih integracija prethodne godine i poseta diplomata iz Brisela predstavlja nastavak intenzivnog dijaloga Srbije i EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here