Ćirić: Dobila je diplomatski pasoš jer je moja žena!

0

Nebojša Ćirić: Imala je! Jelena je najbolja žena na svetu! I šta još hoćete (sasvim dovoljno za diplomatski pasoš, ne?)
 

– Pored Božovića, Šarovića, Đokića, Kalanović i bračnog para Ćirić-Galić, diplomatsku putnu ispravu, iako su bili obavezni po isteku funkcije da nam dostave, još nisu vratili Oliver Dulić, Srđan Šajn, Miloš Aligrudić, Vladimir Cvijan, ali i poslanici Svavoljub Stojković, Mihajlo Purić, Slavoljub Mitrov, Marko Milenković, Aleksandar Pejčić, Tomislav Ljubenović, Miroslava Pejica, Ana Sekulović, Dragan Aćimović, Ljilja Miladinović, Srđan Spasojević, Dragan Andrić, a među bivšim državnim sekretarima našli su se Gordana Paulić i Miodrag Jakšić. Zanimljivo je da je Jakšić tek pre neki dan prijavio da je izgubio diplomatski pasoš… – otkriva izvor Alo iz Ministarstva spoljnih poslova.

 

Nemanja Šarović nije hteo da odgovori zašto nije vratio privilegovanu putnu ispravu koju je trebalo da donese u MSP još sredinom 2012. godine, od kada SRS više nije parlamentarna stranka.

– Ma pustite me, bre, imam važnija posla – odbrusio je Šarović.

Ništa ljubazniji nije bio ni bivši ministar Nebojša Ćirić.

– Ma nemojte više da me zovete, ja sam taj pasoš ostavio u Ministarstvu još 2012. godine, ne znam gde je… Ja ga od tada i ne koristim…

 

A na pitanje na osnovu čega je njegova supruga Jelena takođe imala ovu vrstu putne privilegije, Ćirić je ovako reagovao:

– Imala je! Eto samo zato što je moja supruga! Jelena je najbolja žena na svetu! I šta još hoćete – odbrusio je bivši saradnik Mlađana Dinkića.

 

Dulić ima zakonsko pravo, ali mu traže da vrati pasoš!?

Prema uredbi Vlade Srbije, pravo na diplomatski pasoš i posle obavljanja funkcije imaju samo bivši predsednici, premijeri, predsednici Skupštine i ministri spoljnih poslova. Zanimljivo je da je Oliver Dulić kao bivši predsednik parlamenta imao pravo da zadrži diplomatski pasoš, ali se njegovo ime ipak našlo na spisku MSP-a za oduzimanje diplomatskih pasoša.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here