NATO agresija na SR Jugoslaviju je označila početak novog svetskog poretka i svega onog čemu, nažalost, danas svedočimo u celom svetu, poruka je skupa Da se nikada ne zaboravi, koji je u Beču održan u organizaciji Srpsko-austrijskog pokreta solidarnosti, povodom 25 godina od NATO bombardovanja SRJ.

Velika katastrofa

Austrijski mirovni aktivista Vilhelm Langtaler, koji je od prvog dana agresije 1999, bio uz Srbe u Beču na protestima, istakao je da se danas vidi kolika je katastrofa bilo bombardovanje SRJ, jer je, kaže, ceo svet upao u rat ne bi li SAD zadržala vodeću globalnu ulogu.

– Ne znamo kuda idemo, pred opasnošću smo nuklearne katastrofe… Napad na SRJ je bio početak svega toga, uništavanja i razaranja nezavisnih država – rekao je Langtaler i podsetio na svakodnevne proteste u Beču tokom bombardovanja Srbije, na kojima su građani iskazivali neslaganje za kršenjem međunarodnog prava, ali i neutralnosti Austrije.

Naveo je da je tada u Austriji bilo pokušaja nekih da satanizuju sve koji su govorili o zločinu NATO, pritom prikrivajući da je reč o kršenju međunarodnog prava…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here