Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je nestala 26. marta od prvog dana traje istim intenzitetom, a pored srpske istragu vodi i austrijska policija zbog snimka iz Beča na kojem se vidi devojčica naik maloj Boranki. Crnogorski MUP i MUP Srpske su se uključili pozivom građanima da se jave ako imaju neke informacije o nestalom detetu, a kako piše sovenački portal “24UR” policija Slovenije je pozvala sve koji imaju bilo kakvu informaciju o devojčici, mogu da jave na broj 113.

Udarna tema

Ovim slučajem koji potresa Srbiju bave se i najpoznatiji evropski mediji, pa tako švajcarki “Blik” detaljno opisuje dešavanja i policijsku istragu u koju su, navode, bili uključeni i helikopteri. Ukazuju da se zbog snimka iz Beča sa devojčicom nalik Danki uključila i austrijska policija. Najpoznatiji nemački medij “Bild” objavio je na naslovnoj strani sajta tekst o potrazi za Dankom “Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom – Misteriozni video vodi u Austriju”. U tekstu navode da je “u toku jedna od najvećih potraga u istoriji Srbije” od 26. marta, kada je Danka nestala.

– Bio je to početak jedne od najvećih operacija potrage u istoriji zemlje, pišu između ostalog uz detaljan opis akcije policije sa psima tragačima i bagerima koji su raščišćavali teren gde je devojčica nestala.

Potraga za malom Dankom Ilić je i udarna tema svih srpskih medija, a MUP Srbije je apelovao na njih da pripadnike MUP-a koji rade na slučaju nestanka, ne pozivaju direktno za informacije, izjave, gostovanja i da im omoguće nesmetan rad.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here