Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država nastaviti da pomaže narod i decu u južnoj pokrajini, i da će posle izgradnje tri škole i pet vrtića, kao i obnove 29 škola na toj teritoriji nastaviti sa ulaganjima koliko je to moguće.

Hvala što volite domovinu

– Nastavićemo koliko je, u gotovo nemogućim uslovima, moguće, da ulažemo u vaš napredak. Za muzički kabinet za koji ste me pitali, računajte da je rešeno – rekao je prilikom prijema učenika i nastavnika Osnovne škole “Sveti Sava” iz Žerovnice u opštini Zvečan na KiM.

Naglasio je da je posebno srećan što su deca sa KiM mogla da posete Beograd, vide hram Svetog Save i institucije, “njihove srpske države”, ali i da je posebno srećan što zna “da smo bar malo mogli da pomognemo naše svetinje na KiM, da obnovimo i sačuvamo sve od Dečana do Banjske”. Posebno se zahvalio njihovim roditeljima.

– Vašim roditeljima sam beskrajno zahvalan što čuvaju i brane otadžbinu, što je se u najtežim uslovima teškog progona i stalnog maltertiranja nisu odrekli. I što znaju da imaju smo jednu zemlju, Srbiju. Hvala i vama deco, što volite svoju zemlju i na tome što ćete znanjem da doprinesete njenom napretku. Ako mislite da možemo bilo šta, što je realno i moguće da uradimo, kažite. Roditelji mogu da vam ispune i želje iz bajke, mi ne možemo, ali vas molim da to kažete – rekao je predsednik koji je mališanima uručio poklone i fotografisao se sa njima.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”