Srbija je poslednja zemlja kojoj su bili potrebni incidenti na Kosovu i Metohiji. Koren problema je u Kurtijevom režimu jer sa njim počinje progon Srba na KiM. Kada nemački novinari kažu da je to groteskno – lažu. Kurti će nastaviti progon Srba i imaće podršku za to. Ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u nekoliko domaćih i stranih medija otvoreno govorio o situaciji na KiM. Navodeći da nije prvi put da je Srbija pred teškim iskušenjima, on je naglasio da treba nastaviti sa borbom kako bi se oduprli teroru koji sprovodi kosovski premijer Aljbin Kurti.

– Ovo je problem koji zahteva naše jedinstvo, koji traži da razmišljamo kako da nastavimo napred. Ja sam kriv što sam poverovao EU i SAD da će ispuniti šta su napisali u rešenju od pre godinu dana, i što sam dozvolio da zavisimo od drugih, ali nisam imao kud – rekao je Vučić i dodao da je sada jasno da Kurti hapsi Srbe na KiM po unapred pripremljenim spiskovima koje dopunjava na dnevnom nivou.

Srpski predsednik je apelovao da je neophodno veće prisustvo Kfora na severu KiM, kao jedan od načina da se obezbedi sigurnost Srbima koji tamo žive…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.