Priština ne prestaje da šokira skandaloznim potezima, a poslednji u nizu je imenovanje Baškima Jašarija, bratanca ubijenog teroriste Adema Jašarija, osnivača OVK, za komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga. Ovaj potez, smatraju sagovornici “Vesti”, direktno je uperen protiv Srba na Kosovu i Metohiji, ali i predstavlja pretnju miru i bezbednosti u čitavom regionu.

Jašari je sin Ademovog brata Rifata i na čelo KBS došao je posle ostavke Rahmana Rame, koji se prema pisanju tamošnjih medija, sukobio sa Armendom Mehajem, ministrom odbrane u privremenim kosovskim institucijama, uoči policijske akcije na severu Kosova, u septembru.

Rama je tada odbio naređenje Mehaja da se četiri američka oklopna vozila prefarbaju u plavo i koriste u akciji na severu.

Imenovanjem Jašarija, prema rečima Milovana Drecuna, predsednika parlamentarnog Odbora za KiM, Priština očito želi da upotrebi KBS za jednostrane nasilne akcije na severu Kosova.

– U Jašariju su pronašli osobu, kriminalca spremnog da uradi sve što može protiv srpskog naroda i dovrši etničko čišćenje Srba – kaže Drecun i ističe da je Jašari rizik po bezbednost i opstanak Srba na KiM.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u četvrtak 2. decembra naći na kioscima širom Srbije.