Iza orkestriranog napada na Srbiju, pa čak i otvorenih predloga da joj treba uvesti sankcije ili je “obuzdati” intervencijom NATO trupa, stoji jak albanski lobi. U opširnoj analizi nemačkog “Bilda”, u pretnjama Srbiji prednjačio je nekadašnji visokopozicionirani službenik NATO, ali i bivši komandant Kfora, general Erhard Biler.

“Rusija i Srbija, Putin i Vučić oslanjaju se na zamrznute etničke sukobe na Balkanu koje mogu ponovo da pokrenu u bilo kom trenutku. Putin je očigledno aktivan deo ovog sukoba. EU i NATO moraju da uvedu sankcije Beogradu”, poručio je Biler koji je 2010. i 2011. godine bio komandant Kfora na KiM.

Udruženje kao paravan

Ono što je Biler prećutao jeste da je on otvoreni albanski lobista i bivši predsednik Nemačko-kosovskog poslovnog udruženja. Prema dostupnim podacima ovo udruženje upisano je u privredni registar Nemačke, 26. juna 2013. godine. Registrovana je pod brojem VR 32496 kod okružnog suda u Berlinu. General Biler je postao predsednik 2. oktobra 2020. godine posle redovne godišnje skupštine kojoj je prisustvovao i zamenik ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Gani Drešaj. Drešaj je za kosovske medije naveo da “visoko ceni personu Bilera koji je “veliki prijatelj ‘Kosova'”, a njegov izbor “velikim korakom ka približavanju odnosa Kosova i Nemačke u ekonomskom aspektu”. Ovo udruženje je 5. oktobra 2021. godine promenilo naziv u Krovno udruženje nemačko-kosovskih kompanija u Nemačkoj i tu dolazimo do suštine “prijateljstva”. General Biler je član nadzornog odbora vodeće nemačke kompanije za proizvodnju municije – RWS GmbH. Nemačka je inače četvrti izvoznik naoružanja na svetu. Na sajtu kompanije RWS navodi se da proizvode sveobuhvatan asortiman municije malog kalibra i specijalne municije dostupan lovcima, sportskim strelcima, državnim službama – i vojsci…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here