Sud u Prištini doneo je odluku da se bivši policajac Dejan Pantić prebaci u kućni pritvor posle 18 dana provedenih u bazi specijalaca Aljbina Kurtija na Jarinju. Time je ispunjen prvi zahtev Srba sa Severa KiM koji su u znak protesta na nekoliko mesta podigli barikade.

Dejanov sin Predrag, jedva suzdržavajući suze, rekao je “Vestima” da mu se čini kao da sanja i da mu je još teško da će mu se otac vratiti kući.

– Moj otac će prvo otići u bolnicu gde će biti provereno njegovo opšte stanje, zato što je gotovo mesec dana držan u neadekvatnim uslovima iako je dugogodišnji srčani bolesnik kome je pre nekoliko meseci ugrađen stent. Očekujemo da ćemo nakon toga da ga vidimo i presrećni smo. Sa leđa nam nije pao kamen, već veliko brdo. Moju majku je odmah pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rekao joj da je sve učinio da se Dejan nađe na slobodi. Hvala predsedniku, ali i celom našem rukovodstvu, narodu sa Kosova, kao i državi Srbiji koji su stali iza nas. Da se naš narod nije pobunio, da iza svih nas nije stala naša država, mislim da bi mog oca pojeo mrak – priča u dahu Predrag…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.