Screenshot/YouTube
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Dokumenti izrađeni na konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj biće nakon toga prosleđeni predstavnicima Rusije, izjavio da predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Portugalije Luišom Montenegrom.

– Moramo detaljno da razradimo tri tačke (nuklearnu, prehrambenu bezbednost i humanitarnu oblast), a zatim da ih predamo ruskim predstavnicima – rekao je Zelenski.

Zatim, prema njegovim rečima, u zavisnosti od koraka Rusije, „preći ćemo na druge tačke, a ako tri uspeju, onda će i ostale funkcionisati“.

Ukrajinski lider, međutim, nije rekao ko će tačno ili koje organizacije ili zemlje ove dokumente predati Rusiji.

On je napomenuo da će Ukrajina pokušati da na samitu pokrene pitanje energetske bezbednosti, ali je izrazio sumnju da će to pitanje biti razmotreno.

Mirovna konferencija u Švajcarskoj

Švajcarska će u junu biti domaćin mirovne konferencije o Ukrajini, koja će biti održana u blizini grada Lucerna. Rusija neće biti prisutna na događaju. Portparol ambasade Rusije u Bernu Vladimir Hohlov ranije je rekao za Sputnjik da Švajcarska nije poslala Rusiji poziv za učešće na samitu o Ukrajini, ali da Moskva u svakom slučaju neće učestvovati.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske, na mirovnu konferenciju će biti pozvano oko 120 zemalja na nivou lidera država i vlada.

Moskva je ranije više puta isticala da je spremna za pregovore, ali da je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog.

4 COMMENTS

 1. ПРАВИТИ РАЧУН БЕЗ КРЧМАРА
  ЈЕ НЕИЗВОДЉИВО

  МОЖДА ГОСПОДА НА ПАПИРУ ЖЕЛЕ ДА СПРОВЕДУ ОНО ШТО НА РАТИШТУ НИСУ УСПЈЕЛИ

  СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
  СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

 2. 😂😂😂 TEBI JOŠ NIKO NIJE REKAO DA TI JE ISTEKAO MANDAT 😂😂😂 UČI PONOVO RUSKI JEZIK!!! TREBAĆE TI😁😁😁

 3. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here