Eksperti iz oblasti bezbednosti jednoglasni su u oceni da su za incident u Banjskoj, na severu Kosova i Metohije, koji je odneo četiri života, krive privremene institucije u Prištini i međunarodna zajednica.

– Reč je o opakom planu Prištine i njihovih mentora sa Zapada da na svaki način i po svaku cenu izazovu srpski narod kako bi imali povod za dalje tenzije, pritiske i ubistva. Cilj je da se što više Srba trajno iseli. Očigledno im se, zbog geopolitičkih previranja mnogo žuri, pa su strategiju “tihog egzodusa” zamenili golom silom. Da nije Rusije i Kine, Albanci bi odavno primenili “recept” Zbora narodne garde u Hrvatskoj ili “zelenih beretki” u BiH, a to je otvoren pogrom Srba – ističe general Luka Kastratović i dodaje da je Aljbin Kurti samo izvršilac planova Zapada.

On je uveren da Kurti ništa ne planira ili ne radi na svoju ruku.

– To u prvom redu planiraju Nemačka i SAD i njihovi sateliti. Cilj je da se prostor KiM što više etnički očisti od nealbanaca, pa da se Srbija primora da prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Zato ta “demokratska Evropa” ćuti na otvorenu represiju i teror nad Srbima, svesni da će se Srbi u određenom trenutku pobuniti, jer su saterani u ćošak. Čekali su na bilo kakvu reakciju Srba da bi mogli da vrše nove, još drastičnije akcije hapšenja i ubijanja. Bez daljnjeg će to nastaviti, a incident u Banjskoj će im poslužiti za dodatno zastrašivanje i proganjanje Srba i njihovo nasilno iseljavanje – naglašava general Kastratović.

I dr Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih nauka smatra da su u incident u Banjskoj umešani strani obaveštajni elementi…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here