Samo decu da mi ne diraju! A mene mogu ako hoće i da ubiju ako im smeta što sam još tu. Ali iz svoje kuće i sa svog Kosova neću da idem. Ovako i dalje vidno potresen, priča za “Vesti” Ivica Đuzić, otac petoro dece iz sela Mogila kod Vitine, koji i pored brojnih pritisaka odoleva i ne želi da napusti rodno mesto. U nedelju je u dvorištu porodične kuće pronašao ručnu bombu i samo zahvaljujući pukoj sreći je izbegnuta tragedija.

– Skupljali smo detelinu i oko 10 sati sam poslao sina kući da mi nešto donese. Nije napravio četiri koraka kad je video bombu. Hvala Bogu pa je nije nagazio. Odmah smo pozvali policiju i oni su nešto beležili. Valjda će pronaći ko je postavio. Stalno sam u dvorištu i primetio bih je. Ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi. Pa deca mi se stalno igraju u tom dvorištu – kaže Đuzić.

Muka ne ide sama

Sa suprugom, petoro dece i svojim roditeljima živi u porodičnom domaćinstvu u delu Mogile u kojoj su od Srba ostali samo oni i komšija pored.

– U ovom delu sela je oko 180 do 200 albanskih kuća. Komšija ima dvoje dece, a mi petoro. Više Srba ovde nema. Pokušavamo da sa komšijama Albancima izgradimo ljudske, komšijske odnose, ali nije lako. Dvoje dece koja idu u školu ne smem same da puštam. Ja ih pratim na autobus i posle sačekujem. Šta ćeš – priča Đuzić. Ovo nije prva muka koja ih je zadesila.

Početkom prošle godine njegovog sina Bobana grupa Albanaca je izbola nožem. Hitno je prevezen u bolnicu, a policija je izdala saopštenje da ubrzano radi na otkrivanju počinilaca. I bila je brza!

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here