Vapaj za opstanak “Vesti” stigao je i od naših štićenika, nevoljnika kojima naš Humanitarni most u saradnji sa čitaocima iz dijaspore pomaže da imaju koliko-toliko normalan život, a starima i nemoćnima da se leče i prežive.

Molba da naše novine opstanu stigla je i od mladih koji se školuju zahvaljujući dobrotvorima iz rasejanja, ali i od brojnih humanitaraca sa kojima smo u zajedničkoj plemenitoj misiji pomoći koja ne zna za veru i naciju.

Humanitarni most tri decenije pomaže bolesne i siromašne pojedince, ali i brojne ustanove. Izdvojićemo adaptaciju Stacionara za decu sa autizmom i izgradnju senzorne sobe, kompletnu obnovu Mlečne kuhinje na Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, nabavku šest inkubatora za neonatološko odeljenje GAK Narodni front, kompletnu klimatizaciju Dečjeg odeljenja užičke bolnice, stipendije za 300 ratne siročadi i 75 dece sa Kosmeta, dok je pedesetak štićenika uživalo gostoprimstvo donatora za vreme lečenja u inostranstvu, Parizu, Marseju, Londonu, Cirihu, Beču, Hanoveru, Frankfurtu, Rimu.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u petak 30. juna naći u prodaji.