Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na otvaranju regionalnog 25. Sajma privrede u Mostaru da se nada da će biti više iskrenosti u budućnosti, jednih prema drugima, u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjačkim odnosima.

Za suživot

– Nadam se da ćemo imati više iskrenosti u budućnosti, svi jedni prema drugima i u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjačkim, ne bih da govorim o drugim odnosima, jer verujem da zajednički možemo da živimo, da napredujemo mnogo brže. I mislim da nismo lošiji od svih drugih koji bi na kraju krajeva da nam budu i tutori i mentori – istakao je Vučić.

Dodao je da nije prvi put da se lideri susreću na Sajmu u Mostaru.

– I postala je nekako tradicija da uvek uz gostoprimstvo naših domaćina možemo da se družimo, da razgovaramo o svim temama. Onda neretko gledamo ko će koga i kako za gušu, jer smo naučili ne da radimo zajedno uvek u regionu, već kako jedni protiv drugih da se borimo, a da se to uvek ne vidi direktno. Da to ni Evropljani ne vide, da ne otkriju, da nam glavni cilj bude da onaj drugi ne uspe mnogo više, nego da svi zajedno uspemo i ja se nadam da ćemo to moći da promenimo – naglasio je on.

Inače, u 2023. godini, spoljnotrgovinska razmena Srbije i BiH bila je 2,99 milijardi evra, izvoz iz Srbije 1,96 milijardi, a suficit 954,2 miliona. Najvažnije što je Srbija plasirala na tržište BiH bili su mineralna goriva, plastika, alkoholna i bezalkoholna pića, mašine i uređaji, gvožđe, čelik i žitarice.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”