Tanjug
Aleksandar Vučić

Dok sam ja predsednik i imam ikakvog uticaja u SNS, od sedmočasovnog radnog vremena nema ništa, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan za stav po pitanju toga što Crna Gora uvodi sedmočasovno radno vreme, Vučić je rekao kako je to „dodvoravanje narodu“.

– Jedna politička partija došla je kod mene i jedan od uslova za saradnju sa SNS bio je da se ne radi nedeljom, i da se radno vreme smanji na sedam sati. Još malo, pa da se ne radi uopšte. Svi smo se mi i približili tome, vidite koliko odmora imamo, koliko idemo na “city break” destinacije – izračunao je srpski predsednik.

Vučić je rekao da dok on bude predsednik i imao uticaja u većinskoj partiji u Narodnoj skupštini – to nikada neće prihvatiti.

– A srećom po vas, moj mandat uskoro ističe, pa vi onda izaberite te pametne koji vole da ne rade ništa, a da zemlja ide napred. Objasnite mi kako je moguće da za 35 sati uradite isto kao i za 40 sati. Inače, mislim da je 40 sati malo radnog vremena i baš me briga šta su mislili radnici u Čikagu. Čovek mora da radi više – rekao je on.

Vučić je onda prognozirao kako će trend smanjenja radnog vremena da se nastavi, pa će se na kraju raditi 24 sata u nedelji.

– Kako možete da za 24 sata naberete isto jagoda kao i za 40? I ja to treba da podržim, aj narode lezi lebe da niko ništa ne radi, a svi ćemo da živimo lepo… Aj svima čarter letove na Maldive i Sejšele, ko nije bio. Ne može. Do 2027. od tog posla nema ništa, a posle radite dva sata dnevno – rekao je on.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA UKRAJINA!!!

  2. Tako je slažem se u potpunosti radno vreme treba da bude 45 sati Nedeljno jer kad oduzmeš 3 puta pauzu i odlazak u WC 30 min dnevno ostače 42.5 normalnog rada Radno vreme mora dase poveča na 45 sati.

  3. Predsednice pitaj fizikalce dali je malo i 4o h nedeljno mada oni rade i vise od toga Zar samo ti treba da odlucujes o svemu u demokratskoj zemlji?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here