commons.wikimedia
Vljora Čitaku

Ambasadorka Prištine u SAD Vljora Čitaku reagovala je na Tviteru nakon što je šef srpske diplomatije pokazao njen izvod iz matične knjige rođenih, navodeći da je Srbija „ukrala“ mnoge zvanične dokumente koji su izdavani na KiM.

“Srbija je ukrala naš civilni registar, katastarske evidencije, artefakte i još mnogo toga. Jedan od hiljade takvih prikazao je juče na sednici SB UN srpski ministar spoljnih poslova, moj izvod iz matične knjige”, navela je Vljora Čitaku na Tviteru.

Dodala je i da je Dačić hteo da je zastraši, ali da nije uspeo.

“Kosovo je ovde da ostane”, napisala je ona na Tviteru.

​Dačić je sinoć na sednici SB UN pokazao fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih Vljore Čitaku, navodeći da je ona državljanka Srbije i da nikad nije tražila otpust iz državljanstva.

4 COMMENTS

  1. Šta je Dača rekao:ba.A ti ništa.Pa znaš da se Dača šalio.Što bi on tebe jednu opajdaru šiptarsku plašio.Za njega ti nisi ništa drugo do mašina za proizvodnju dece.On traži sagovornika ravnog sebi,a u ostalom on je sa Kosova pa zna koja si ti prljavuša.Sigurno ti se od tvog smrada nije ni približio.

  2. Siptarski politicari imaju zanimljivu taktiku kada ulaze u verbalne duele sa predstavnicima R.Srbije.Naime kao i u ovom primeru,dok Dacic evidentnim dokazima negira lazi gdje Citaku,da je siptarima u Srbiji zabranjivano i da nisu mogli koristiti maternji jezik,pokazujuci njen izvod rodjenih gde je obrazac ispisdan prvo na jeziku nac.manjine,Albanskom,( sto je zapravo apsurd)pa na jeziku maticnog naroda,Srpskom,ona zamenjuje teze i govori o tome da je “Srbija ukrala nas civilni registar,katastarske evidencije i jos mnogo toga” Cinjenica je da Srbija nije mogla “ukrasti” navedenu dokumentaciju jer je to i tada a i sada dokumentacija drzave Srbije,posto je KiM i tada i sada po ustavu njen sastavni deo! Ali suocena sa dokazima,prelazi preko njih bez komentara i negiranja,i prica nesto sasvim drugo!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here