EPA/Will Oliver
Džo Bajden

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena primila je oštra upozorenja od američkih diplomata u arapskim zemljama da snažna podrška SAD izraelskoj vojnoj kampanji u Gazi dovodi do rastućeg besa arapske javnosti prema Vašingtonu, objavio je CNN.

Američke diplomate su izrazile duboku zabrinutost zbog rastućeg besa prema SAD nakon što je Vašington podržao pravo Izraela da se brani posle Hamasovog napada na južni Izrael 7. oktobra kada je ubijeno više od 1.400 Izraelaca.

U depeši američke ambasade u Omanu od srede, navodi se da se snažna američka podrška akcijama Izraela u Gazi doživljava kao saučestvovanje SAD u onome što se smatra mogućim ratnim zločinima. Depeša iz ambasade u Omanu poslata je Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće, CIA i Federalnom istražnom birou (FBI).

U drugoj depeši, koju je CNN dobio od američke ambasade u Kairu, Vašingtonu je prenet komentar objavljen u državnim egipatskim novinama da su, kako se navodi, “okrutnost predsednika Bajdena i njegova nebriga prema Palestincima prevazišli sve prethodne predsednike SAD”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here