Čović: Nisam zadovoljan, ali ne odustajemo od Evrolige

0

Nebojša Čović
 

"Nisam zadovoljan, ali to se događa u SPORTu. Žao mi je što smo tako prošli, ali idemo dalje. Nismo se oprostili od Evrolige, borićemo se kroz kvalifikacije i optimista sam po tom pitanju", rekao je Čović.

 

Zvezda je takmičenje na završnom turniru Jadranske lige u Beogradskoj areni završila u polufinalu porazom od Cibone, pa nije izborila direktan plasman u Evroligu.

Čović je rekao da klubu neće biti ugrožena egzistencija ako se ne plasira u Evroligu.

"Neće nam biti ugrožena egzistencija ako ne odemo u Evroligu. Zvezda dugo godina nije bila ni blizu ovakvih rezultata. Jeste teško, ali se nadam da ćemo se izboriti", istakao je Čović.

 

On je rekao da rukovodstvo kluba "nije ni razmišljalo" da nešto menja kada je u pitanju trener Dejan Radonjić i stručni štab.

 

Čović je izrazio nadu da će Zvezda biti alternativa za popunu Evrolige, ako Cibona odustane, ali da ne želi da se to desi zagrebačkom klubu.

 

"Očekujem da će grad Zagreb i država Hrvatska biti odgovorni, ne želim da im se to desi, a to ne znači da će ekipa iz Jadranske lige popuniti to mesto. Ali, u razgovoru sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom, stekao sam utisak da oni vrlo poštuju naš rad i da će time dodatno da stimulišu Zvezdu", rekao je Čović.

 

Grad Beograd je izrazio želju da se kandiduje za domaćina kvalifikacionog turnira za Evroligu, kao i za završni turnir tog takmičenja, a Čović je rekao da mu je žao što to ranije nije urađeno.

"Odnos države, grada i sponzora prema klubovima zavisi od toga koliko imate kvalitetnu i kvalifikovanu upravu. Žao mi je što to nije ranije urađeno i podsetiću da je Zvezda najbolje rangirani srpski klub u Evropi, a u Evropu spada i Beograd", rekao je Čović.

 

On je dodao da je rukovodstvo Jadranske lige "možda sazrelo za ova dva dana" i da je plej-of nešto što je neophodno.

"Zvezda će insistirati na reorganizaciji Jadranske lige", naglasio je Čović. 

 

Predsednik crveno-belih je rekao da će Zvezda domaće takmičenje nastaviti sa najvećim ambicijama i da je posle eliminacije u polufinalu završnog turnira regionalnog takmičenja najteže bilo ekipi, stručnom štabu, upravi i navijačima. On je rekao da je Zvezda dobila sve pohvale za organizaciju završnog turnira, da nije bio nijedan loš komentar i istakao da je prihod bio 22.400.000 dinara, a kotizacija 125.000 evra. Zvezda je za svoju polufinalnu utakmicu prodala 6.434 ulaznice, a
Čović je rekao da razume nedolazak navijača.

"Navijači su pratili regionalu ligu na početku, a onda su doživeli neispunjavanje obećanja ranijih uprava. Mi smo to nasledili i dovoljno je da svi shvatimo ko je sada kažnjen. Bio sam razočaran što nisu napunili Arenu, naučili smo lekciju i očekujem još veći stepen zvezdaške odgovornosti", rekao je Čović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here