Čović: Zvezda će sledeće godine biti u Evropi

0

Nebojša Čović
 

"Evidentno je da će Crvena zvezda sledeće godine biti u Evropi. Non-stop sam na vezi sa delegacijom i reakcije su pozitivne zbog uloženog truda. Odluka ostavlja prostor za optimizam i još veću obavezu za ono što možda nismo uradili u 2013. godini", rekao je Čović na konferenciji za novinare u prostorijama košarkaškog kluba Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu.

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) dala je Zvezdi rok od 14 dana da izmiri svoje finansijske obaveze. Crveno-beli su osporili tužbu Rada za dug, a nekadašnji evropski šampion će morati što pre da pošalje dodatnu dokumentaciju u UEFA.

"Veliki podstrek je što je faktički odbijena žalba UEFA kada je u pitanju Crvena zvezda. Narano da smo neke stvari mogli i bolje da uradimo, ali da ne lamentiramo, već da u periodu ispred nas hitno preduzmemo mere i ne dođemo u sličnu situaciji", kazao je Čović.

 

Zvezda je ove sezone nadomak prve titule prvaka Srbije posle šest godina, pošto tri kola pre kraja prvenstva ima tri boda više od aktuelnog šampiona Partizana.

"Nema novca, nasleđeni su problemi, ali će Zvezda biti jedinstveni primer u Evropi i svetu da neko u takvoj situaciji osvoji prvo mesto. Neka to bude dodatni podsticaj da rešimo probleme", rekao je Čović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here