Youtube
Dritan Abazović

Direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Zoran Vukšić je odavanjem tajnih podataka napravio propust, kazao je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević saopštio je ranije danas da je Vukšić, suprotno Zakonu o tajnosti podataka, odao tajne podatke jedne obaveštajne agencije države članice NATO.

Abazović je rekao da je Vukšić napravio propust odavanjem tajnih podataka.

– Razgovaraću sa njim. Ne znam šta je uzrok tome, ali definitivno mislim da moramo mnogo opreznije da se odnosimo prema ovakvim stvarima – rekao je Abazović novinarima u parlamentu nakon sednice Odbora za bezbednost i odbranu.

Konjević je kazao da Abazović danas na sednici Odbora nije želeo da saopšti šta će preduzeti povodom ovog slučaja.

Kako je naveo, Vukšić je znao da se radi o podacima druge države, na osnovu čega zaključuje da je to uradio sa nekom namerom.

Prema rečima Konjevića, narušen je dignitet ANB-a i kompromitovana država Crna Gora.

– Očekujem da se izjasni predsednik Vlade. Mislim da ima prostora da nadležno tužilaštvo otvori proceduru jer se radi o kršenju Zakona o tajnim podacima – rekao je Konjević u parlamentu.

“Priča o susretu sa Simijanovićem preuveličana”

Abazović je saopštio i da je priča o njegovom susretu sa Stevanom Simijanovićem preuveličana.

– Čitava priča je hiperbolisana i apsolutno nikakvi nacionalni interesi nisu povređeni. Simijanović verovatno nije jedina osoba koja se lažno predstavila sa kojom sam se sreo posle izbora. Pročitali smo dokumenta i navode. Neka služba radi svoj posao, što se mene tiče uvek ću biti transparentan – rekao je Abazović.

Naglasio je da se samo jednom sreo sa njim, i to u hotelu Centre vile.

– Nakon toga sam dobio informaciju da se radi o lažnom diplomati i tu su svi kontakti prestali. Po mom skromnom sudu mi smo danas imali jako korektnu raspravu ne samo na ovu temu, nego i na mnoge druge. Ja sam srećan i zadovoljan – kazao je Abazović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here