EPA/Boris Pejović
Nikola Krstović

Posle poraza od Mađarske, reprezentacija Srbije usmerila je energiju na meč protiv Crne Gore u Beogradu u kom je pobeda imperativ. Međutim, s druge strane, naredni protivnici “Orlova” imaju samopouzdanje i nadaju se da mogu do senzacije, a Nikola Krstović najavio je da će on i saigrači igrati kao lavovi.

Srbija i dalje ima velike šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali je za to potrebna pobeda nad Crnom Gorom u utorak. U suprotnom, situacija bi mogla da se zakomplikuje pogotovo ukoliko Crna Gora pobedi u sva tri naredna meča, što jeste teško, ali ne treba strepeti od iznenađenja.

Nikola Krstović, fudbaler Crne Gore, motivisan stiže na Marakanu gde je nosio dres Crvene zvezde.

– Moramo da se pripremimo najbolje što možemo, da svako ispuni zadatke. Da izađemo na teren hrabro, kao 11 lavova i da uz pomoć onih koji će ući sa klupe izvučemo pozitivan rezultat – a to je pobeda. Za mene je svaki meč bitan, ali kad obučeš dres sa državnim grbom ipak osećaš posebnu ljubav i dodatnu želju – rekao je Krstović pred meč sa Srbijom.

Kako kaže, dolazak na Zvezdin stadion biće poseban motiv.

– Vraćam se na teren gde sam igrao dve godine i to je dodatni motiv da pružim maksimum, ali niko ništa ne može sam ako ekipa ne odigra dobro. Nadam se da ćemo svi biti pravi. Sitnice su uticale da izgubimo prvi meč. Bili smo bolji 70-80 minuta, onda primili prvi gol, pa drugi u momentima kad smo svi otišli napred u nameri da izvučemo makar remi. Nadam se da će u Beogradu biti drugačije, a i vreme je da nas isprati sreća i ako odigramo slabije, kao što je bilo protiv Bugarske. Zaslužili smo to gledajući sve mečeve od početka kvalifikacija – istakao je Krstović.

U srpsku prestonicu Milan Mijatović, golman reprezentacije Crne Gore, želi da dođe bez pompe. On i saigrači kako kaže pokazali su da mogu da igraju protiv Srbije.

– Ne treba da pravimo veliki pritisak, a mislim da smo pokazali da možemo da igramo sa Srbijom. U Beograd treba da odemo bez velike pompe i da odigramo najbolje što možemo. Ubeđen sam da možemo do dobrog rezultata ako ponovimo igru iz martovskog meča – rekao je Mijatović prisećajući se meča u kom su “Orlovi” slavili rezultatom 2:0.

Golman ističe da Srbija ima pritisak i individualni kvalitet, ali da on i saigrači moraju najviše da se fokusiraju na svoj tim.

– Imaju mnogo dobrih igrača i na svakog treba obratiti pažnju. Moramo, ipak, pre svega da se fokusiramo na nas, nisu toliko bitni pojedinci koliko to da izađemo kao tim. Oni dugo nisu igrali na evropskim prvenstvima, pod pritiskom su javnosti, ali zaista ne treba da mislimo o tome, već da gledamo koji je naš cilj – zaključio je Mijatović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here