Crna Gora priznala propuste u “slučaju Šarić”

0

Raško Konjević

Odbor je ocenio da "nije postojala dovoljno kvalitetna koordinacija nadleznih državnih organa“ u vezi sa pomenutim slučajem i pozvao Vladu i nadležne drzavne organe da razmotre dosadašnje akitivnosti i preduzmu odgovarajuće mere u cilju otklanjanja propusta i pripremanja dokaza za procesuiranje slučaja Šarić, rekao je novinarima član tog tela Raško Konjević posle devetočasovne sednice održane iza zatvorenih vrata.

 

Konjević je rekao da je rasprava na sednici odbora bila "konstruktivna" i da su se članovi Odbora dogovorili da ne odgovaraju na pitanja novinara povodom sednice tog tela.

 

Na jučerašnjoj sednici Odbora crnogorskog parlamenta za odbranu i bezbednost saslušani su direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Duško Marković i direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Predrag Mitrović. Oni su informisali Skupštinu o aktivnostima vezanim za slučaj Darka Šarića, osumnjičenog za šverc droge iz Južne Amerike.

 

Prošle nedelje Odbor je, istim povodom, saslušao direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here