‘Crno-bele’ hladne glave

0

Crno-beli i posle velikog preokreta i brejka na startu četvrtfinalne serije sa Makabijem poručuju da su i dalje autsajderi i da idu meč po meč. 

Gorostasni centar Partizana Slavko Vraneš rekao je da je utakmica bila fenomenalna.

 

"I pored njihove igre i publike uspeli smo da se vratimo, što je u drugoj četvrtini naizgled bilo neverovatno. Naši nervi su presudili, držali smo se do poslednjeg trenutka, zaustavili smo ih. Krenuli smo malo loše, ali kako je utakmica tekla, vraćali smo se. Oni su ušli u probleme, verovatno nisu očelkivali da možeo da se vratimo posle svih tih njihovih pogođenih šuteva. U drugoj utakmici će biti teško. Definitivno mnogo teže nego večeras.Biće veći pritisak, ali šta da radimo. I jedni i drugi navikli smo da igramo teške mečeve, na nama je da pokušamo sve, da odigramo maksimalno, a šta će biti, videćemo posle utakmice", rekao je Vraneš.

 

Loren Roberts smatra da je utakmica bila teška, ali da je vera u pobedu odlučila meč.

 

"Uradili smo veliki posao što smo verovali do kraja, što smo se borili.

U drugom poluvremenu smo se trudili i samo čekali da vidimo gde će nas to dovesti. Druga utakmica će biti potpuno drugačija. Oni će izaći na teren kao što su to uradili u prvom meču, agresivno. Odradili su sjajan posao u prvom poluvremenu, to moramo da sprečimo", rekao je Roberts.

 

Aleksandar Rašić dodaje da je ovo bila velika pobeda i da još ništa nije gotovo.

 

 

"Oni igraju na domaćem parketu, pred publikom oni su i dalje favoriti. Pokušaćemo da popravimo ono što nije valjalo i probamo da dobijemo i drugu utakmicu. Dešavalo se to i na nekim utakmicama ranije. Najbitnije je da nikada ne odustajemo, da tim do kraja veruje da može do samog kraja da napravi preokret. Uspeli smo, znali smo kako igraju, da igraju usko

Đurović: Da li je moguće?

Košarkaški trener Vlada Đurović ne može da veruje da je Partizan uspeo da već u prvom meču napravi brejk i pobedi Makabi u Nokija areni.

 

"Ovo je fantastično. Moram da priznam da sam posle prvog poluvremena prebacio da gledam Barselonu i Real, i vratio se na kraju, kad je Partizan poveo. Da li je ovo moguće, da stigneš da tako važne pobede a da 20 minuta budeš u velikom minusu. Moram da pohvalim sudije, koje su bile odlične i nisu podlegle pritisku – istakao je Đurović.

 da će ići na Marića i visoke igrače.

To su dobro radili pa smo imali mogućnost otvorenih šuteva. Kecman je pogodio skoro sve i samim tim odlučio utakmicu. Moramo da se odmorimo, pogledamo ovu utakmicu i vidimo gde smo grešili. Samo da odigramo maksimalno“.
 

"Bitno je da smo izdržali u momentima kada smo gubili 20 i više razlike", kaže Strahinja Milošević i dodaje:

 

"Verovali smo da možemo da se vratimo i usplei smo zahvljujući pogođenim šutevima i dobroj večeri Kecmana. Odigrali smo i dobru odbranu u nastavku. Moramo da budemo svesni da jedna da jedna utakmica na kraju može da ne znači ništa. Neophodno je da budemo smirani i nastavimo sa dobrim partijama. Moramo da igramo svaku sledeću utakmicu još bolje i ne razmišljamo o budućnosti, nekim fajnal-forovima".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here