Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaši Partizana su rezultatom 98:88 pobedili Megu u 23. kolu ABA lige.

U novobeogradskoj hali “Ranko Žeravica” kao domaćini igraju i Partizan i Mega, a ovog podneva je ekipa Mege bila domaćin, a Partizan se radovao rezultatom 98:88.

Možda i ključni potez je bio ofanzivni skok Dangubića i trojka Jaramaza preko Petruševa u poslednjem minutu i to za 92:88, posle kog je Mega zvala tajm aut.

Nakon tog tajm auta nisu pogodili, pa Jaramaz sa četiri poena, tačnije sedam u nizu “zatvara” ovu utakmicu, a onda Dangubić “stavlja” tačku za 98:88.

Utakmica je bila izuzetno zanimljiva, pogotovo za neutralne posmatrače, a uglavnom se igralo u serijama i ovo je bila jedna od onih utakmica gde vam dvocifreno vođstvo gotovo ništa ne znači.

Dakle, utakmica je počela bolje po domaći sastav, stigli su do 8:4, a onda Partizan pravi seriju i dolazi do vođstva 16:14, pa prvu četvrtinu zatvara sa ubedljivih 30:23.

Drugi period je bio potpuno drugačiji, Mega otvara serijom 7:0 i za tren oka je bilo nerešeno, 30:30. Mega tu nije stala, ukupno su napravili seriju 14:0 i poveli sa 37:30, a onda se vratio Dangubić.

Momak nije mogao da promaši u ovom delu meča, vezao je 16 poena bez promašaja i tada je na semaforu bilo 43:42 za Megu, a na poluvreme se otišlo sa njihovom prednošću 55:53.

Tempo je malo usporio u drugom poluvremenu, tačnije u trećoj četvrtini, kada je uglavnom viđen veliki broj promašaja, ali i ofanzivnih skokova na obe strane.

“Samo” 37 poena je postignuto u tom trećem kvartalu, u kom je Simonović zaradio nesporsku zbog udaranja Jankovića, a potom Matković ima 3 blokade i tehničku grešku koja je bila njegov peti faul i on je završio svoje.

Partizan je imao blagih 75:70 pred ulazak u poslednju deonicu, pa su brzo došli do prednosti od 11 poena, 81:80, ali je Mega svojom novom serijom došla do 88:86, pa gledamo ključne momente.

Jaramaz je imao sedam poena u ovom delu meča, a onda se uključio i Dangubić, pa je Partizan slavio sa 98:88 u napetoj završnici.

Najefikasniji je bio Ognjen Jaramaz sa 22 poena, 20 je imao Dangubić, 11 Trifunović i Mozli, a po 10 Tomas i Mika.

Na drugoj strani, 21 poen Petruševa, 18 Smita i 14 Simonovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here