Crnogorska pešadija po NATO standardu

0

Crnogorski vojni oficiri

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić rekao je na svečanosti u Kasarni "13 jul" u Nikšiću da će tokom godine biti povećavan broj jedinica koje će se u potpunosti obučavati po NATO standardima

 

On je istakao da će vojnike, koji će pokazati visok stepen operativnih sposobnosti i tako afirmisati vrednosti i prema međunarodnom planu, na kraju obuke ocenjivati timovi crnogorske vojske i NATO.

 

"U širokom spektru instrumenata i mehanizama NATO, koji doprinose reformi vojske i dostizanju standarda u obuci te alijanse, Vojska Crne Gore prepoznala je značaj i važnost koncepta operativnih sposobnosti", rekao je Samardžić.

 

On je ukazao da je zbog toga prošle godine "deklarisana prva pešadijska Brigade kopnene vojske, po konceptu čiji je glavni cilj unaprijeđenje nivoa operativnih sposobnosti partnerskih jedinica i štabova radi pripreme za učestvovanje u NATO vođenim operacijama".

 

Prema rečima Samardžića, obuka vojnika i jedinica jedan je od ključnih elemenata u sveukupnom procesu odbrane, te da pripadnici Vojske Crne Gore imaju priliku i da uče strane jezike, putuju i usavršavaju se u inostranstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here